Toplanan kadınlar adına açıklamalarda bulunan Eda Salim şu ifadeleri kullandı;

“İnegöl Sivil Toplum Platformu Hanım Kolları tarafından İsrail’in soykırımına dur demek ve Filistin’e destek olmak için oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bizler vicdan sahibi sivil toplum örgülerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrafil’in Gazze Şeridi’nde 32 gündür sürdürdüğü katliama dur demek için buradayız. Bizimle aynı duyguları paylaşan herkesi işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Apartheid rejimi, yaklaşık yüz yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde, piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde, aileleri, en çok kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze’de hiçbir yer güvenli değil.

Gazze’de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İşgalci İsrail yönetimi, askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtı ve tam 32 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldı.

İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay

de504c6f-1cb4-4563-92e6-4a22a08b94dc



Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuk işgalcilerin açık hedefi oldu. 17 Ekim Salı gecesi İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu büyük çoğunluk çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce insan katledildi. İşgalci İsrail , daha güvenli olduğunu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşamaya tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anneler ve babalar çocukların paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. Filistin’den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şuana kadar işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılarda onbinlerce insan öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu ve bombalanan bina enkazında kalan binlerce kişiden haber alınamadığını, bunların çoğunluğunun yine çocuklardan oluştuğunu açıkladı. Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Şeridi’nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor.

İşbirliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, siyasi aktörleri kamuoyunu işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail’e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.

Biz, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına burada sessiz bir oturma eylemi oluşturduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

WhatsApp Image 2023-11-07 at 17.27.24

Editör: Umut Gökdaş