İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

Sanko Enerji, Akyel Rüzgar Enerji Santrali Sahasına 50 MW'lık Güneş Enerji Santrali Kurulumunu Tamamladı

Sanko Enerji Grubu, Karaman'daki Akyel 1 ve Akyel 2 Rüzgar Enerji Santralleri sahasına 50 MW'lık güneş enerji santrali kurulumunu başarıyla tamamladı. Bu projenin tamamlanmasıyla Sanko Enerji, İç Anadolu Bölgesi'nde ilk hibrit enerji projesini hayata geçirmiş oldu.

Sanko Enerji, 2020 yılında işletmeye aldığı Akyel 1 ve Akyel 2 Rüzgar Enerji Santrali sahasına 50 MW'lık güneş enerji santrali kurarak yenilenebilir enerji üretimindeki varlığını güçlendirdi. Şirket, toplam 1.000 MW'lık kurulu gücü ile rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal alanlarda faaliyet gösteriyor.

Akyel 1 GES ile 48 Bin Hanenin Elektrik İhtiyacı Karşılanacak

Temiz Enerji Üretimi ve Karbon Salımının Önlenmesi

Akyel 1 Güneş Enerji Santrali, 12 invertör ve 75 bin 452 panel ile yıllık 27 bin 232 ton karbon salımını önleyerek 48.000 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak temiz enerji üretecek.

Hibrit Projelerin Geleceği

Sanko Enerji CEO'su Hakan Yıldırım, Cumhuriyetin 100. Yılı'nda ilk hibrit projeyi başarıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti ve şirketin bir sonraki hedefinin güneş enerjisi ile hidroenerjiyi bir araya getirecekleri bir hibrit proje olduğunu vurguladı.

Editör: Fırat Çelik