İnegöl'de geleneksel hale gelen Kitap Günleri, bu yıl 10'uncu kez düzenlenecek. İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, 30 Ekim Cuma günü başlayacak ve 8 Kasım Pazar günü sona erecek.

Kültürpark içerisindeki MODEF Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek organizasyonun ayrıntıları, 28 Ekim Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıya İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, Belediye Meclisi Kültür Komisyonu üyeleri ve İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç katıldı.

İnegöl'de 10 Günlük Kitap Şöleni Başlıyor! 145 Yazar, 105 Yayınevi Ve 1 Milyondan Fazla Kitap (1)

Başkan Taban: 145 yazar ve 105 yayınevi İnegöl'de buluşacak

Basın toplantısında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümünü kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'in kuruluşunda emeği geçenleri andı.

Kitap Günleri'nin İnegöl'ün kültürel yaşamında önemli bir yer edindiğini belirten Taban, organizasyonla özellikle çocukların ve gençlerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Başkan Taban'ın paylaştığı bilgilere göre, bu yılki etkinlikte 145 yazar, 105 yayınevi ve 1 milyondan fazla kitap yer alacak.

Fuarda Saliha Erdim, Altay Cem Meriç, Sevda Türküsev, Hatice Kübra Tongar, Şermin Yaşar, Oytun Erbaş, Nurullah Genç, Yasin Pişgin, Mert Arık, Kahraman Tazeoğlu, Canten Kaya ve Dilek Cesur gibi isimler okurlarıyla bir araya gelecek.

51 yerel yazar da fuarda yer alacak

Kitap Günleri'nin İnegöllü yazarlar açısından da önemli bir buluşma olduğunu vurgulayan Taban, bu yıl 51 yerel yazarın organizasyonda eserlerini okuyucularla buluşturacağını açıkladı.

Etkinlik kapsamında fuar alanında imza günleri ve söyleşiler düzenlenecek. Bazı yazar buluşmaları ise Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

20 yazar, 20 farklı okulda öğrencilerle buluşacak

Organizasyonun dikkat çeken başlıklarından biri de okullarda gerçekleştirilecek etkinlikler oldu.

Başkan Taban'ın açıklamasına göre, İnegöl'e gelecek 20 yazar, 20 farklı okulda öğrencilerle bir araya gelerek söyleşi ve imza programlarına katılacak.

Belediye tarafından bu okullardaki öğrencilere 4 bin 500 kitap hediye edildi.

Ayrıca geleneksel Kitap Kumbarası uygulaması kapsamında ilçedeki anaokulu ve ilkokullarda öğrenim gören 27 bin öğrenciye kumbara dağıtıldı.

İnegöl Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde ilkokulların 2, 3 ve 4'üncü sınıflarındaki öğrencilerin fuar alanına ulaşımını da sağlayacak.

Fuar alanında çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenecek

Kitap Günleri kapsamında yalnızca kitap stantları ve yazar buluşmaları değil, farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Organizasyonda yazarlık atölyeleri, çocuk sanat atölyeleri, çocuk etkinlik alanları, kitap hediyeli yarışmalar ve sosyal medya üzerinden kitap temalı çekilişler yer alacak.

Başkan Taban, tüm İnegöllüleri aileleri ve çocuklarıyla birlikte 10 gün sürecek etkinliğe katılmaya davet etti.

İnegöl'de 10 Günlük Kitap Şöleni Başlıyor! 145 Yazar, 105 Yayınevi Ve 1 Milyondan Fazla Kitap (2)

Milletvekili Salman: Gençlerin kitaplara ilgisi sevindirici

Basın toplantısında söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak Kitap Günleri'nin 29 Ekim'in hemen ardından başlamasının anlamlı olduğunu belirtti.

Dijitalleşmenin hız kazandığı bir dönemde gençlerin kitaplara, yazarlara ve kültürel etkinliklere ilgi göstermesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Salman, organizasyona yönelik ilginin her yıl arttığını söyledi.

Salman, Kitap Günleri'nin düzenlenmesine katkı sağlayan İnegöl Belediyesi ve Belediye Başkanı Alper Taban'ı tebrik ederek etkinliğin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

İnegöl'de 10 Günlük Kitap Şöleni Başlıyor! 145 Yazar, 105 Yayınevi Ve 1 Milyondan Fazla Kitap (3)

Kaymakam Akpay: İnegöl kültür ve sanatta da iz bırakmalı

İnegöl Kaymakamı Ayhan Akpay ise kitap fuarlarının yalnızca kitap satın alınan organizasyonlar olmadığını, aynı zamanda okuyucularla yazarları bir araya getirdiğini vurguladı.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve vatandaşların yazarlarla doğrudan iletişim kurabilmesinin önemine işaret eden Akpay, İnegöl Belediyesi'nin böyle bir etkinliği ilçeye kazandırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnegöl'ün güçlü ekonomisi ve sanayisiyle öne çıkan bir ilçe olduğunu belirten Akpay, kültür ve sanat alanında gerçekleştirilen çalışmaların da önemli olduğunu ifade etti.

Kaymakam Akpay, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek 10. İnegöl Kitap Günleri'nin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

İnegöl Kitap Günleri ne zaman, nerede, saat kaçta?

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 10. İnegöl Kitap Günleri, 30 Ekim-8 Kasım 2026 tarihleri arasında Kültürpark içerisindeki MODEF Fuar Alanı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ziyaret saatleri hafta içi 09.00-20.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 olarak belirlendi.

Organizasyonun açılışı 30 Ekim Cuma günü saat 10.00'da yazar Ahmet Taşağıl ve Prof. Dr. Haşim Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

On gün sürecek etkinlik boyunca yazarlar, yayınevleri, öğrenciler ve kitapseverler çeşitli imza programları, söyleşiler ve atölyelerde bir araya gelecek.

Muhabir: Samet Karabacakoğlu