Ülke genelindeki vaka sayısı her geçen gün rekor kırarak artış gösteriyor. Son olarak açıklanan tabloda günlük vaka sayısı 62 bini geçti. Vaka sayısının artış göstermesi sonrası Kabine Toplantısında kısmi kapanma kararı alındı. Alınan karar ile sokağa çıkma yasağı saati değişirken, seyahat kısıtlaması getirildi. Bu yasakların yanı sıra yeni kısıtlamalar da getirildi.

Domuz Böbreği Nakli Hastası İki Ay Sonra Yaşamını Yitirdi Domuz Böbreği Nakli Hastası İki Ay Sonra Yaşamını Yitirdi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'de de vaka sayılarındaki yükseliş devam ediyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında paylaşılan veriler, ilçenin durumunu gözler önüne serdi. Her geçen gün artan vaka sayılarına karşı ilçede denetimler de artırıldı.


15 GÜNDE KIZARDIK

Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasındaki verilere göre; İnegöl'deki vaka artışı son 15 günde ciddi artış gösterdi.

Yetkililer ilçe genelinde koronavirüs tedbirlerine azami düzeyde uyulması çağrısında bulundu.

Koronavirüs vaka sayılarında Bursa'da tablo ürkütücü boyuta ulaştı.

Mart ayı sonunda Bursa'da günlük vaka sayısı 150'ye kadar düşerken, vaka sayıları tırmanışa geçti ve günlük 2 bin 500 rakamına ulaştı.

Bursa'daki toplam 2 bin 500 vakanın %9'unu İnegöl oluşturuyor. Açıklanan rakamlara göre son günlerde İnegöl'de günlük vaka sayısı 225'e kadar yükseldi.

Öte yandan Bursa'da vakaların %29'u (günlük 725 vaka) Osmangazi, %24'le (günlük 600 vaka )Nilüfer, %19 (günlük 475 vaka )ile Yıldırım başı çekerken; %9(günlük 225 vaka) vaka oranı ile İnegöl Bursa'da en çok vaka olan 4. ilçe oldu.