Ekonomik kriz, alım gücünün düşmesi ile birlikte, İnegöl Mobilya sanayisinde son yılların en durgun dönemi yaşanmakta.

İNEGÖL MOBİLYACISINA AĞIR DARBE

Fuarlara bel bağlayan İnegöl’de ki üreticilere de bir darbe Irak’tan geldi. İnegöl’de ihracat yapan firmaların birçoğu bölgeye mobilya satışı gerçekleştirmekteydi. Bölgeye en çok mobilya ihracatı yapan İnegöllü mobilyacıları üzecek karar Irak Hükümetinden geldi. Irak hükümeti aldığı karar ile birlikte dolar ile ticaret yapmayı yasakladı, ticaret yapanlara ise ağır cezaların geleceği açıklandı.

DİNARI GÜÇLENDİRMEK İÇİN DOLAR YASAKLANDI

14 Mayıs’ta yürürlüğe giren dolar yasağı ile Irak’ın yerel para birimi olan dinarın kullanımının yaygınlaştırılması hedeflendi.

Kararın resmî devlet döviz kuru ile karaborsa tarafından sunulan ve dalgalanmaya devam eden döviz kuru arasındaki farkı azaltmak için alındığı belirtildi.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Irak’ta dinar millî para birimidir. Döviz yerine dövizle işlem yapma taahhüdünüz, ülkenin egemenliğini ve ekonomisini güçlendiriyor.” ifadelerini yer verildi

AĞIR CEZALAR GELİYOR

Irak Dinarı haricindeki para birimleriyle işlem yapan herkesin önce para cezası, tekrar etmesi hâlinde hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı belirtilirken, “Irak dinarı ve ekonomisini baltalamaya çalışan herkesten hesap sorulacak.” denildi.

İçişleri Bakanlığı Suç Müdürlüğü, tüccarlardan hükûmete yalnızca yerel para biriminde işlem yapacaklarına dair taahhütname imzalatacak.

İŞYERİ AÇMA RUHSATI İPTAL EDİLECEK

Suç Müdürlüğü’nden General Hussein Al-Tamimi’ye göre, bu taahhütleri ihlal edenler 1 milyon Irak Dinarı para cezasına çarptırılacak ve tekrarlayanların hapis cezasına çarptırılabilecek. 3’ünca bir ihlalde hapis cezası ikiye katlanacak ve işyeri açma ruhsatı iptal edilecek.