Yaklaşan yerel seçimler öncesi İnegöl’de siyasi kulisler hareketleniyor. Yeni Marmara Gazetesi'nin haberine göre,  Yeniden Refah Partisi (YRP) İnegöl Belediye Başkanlığı için AK Parti ile pazarlık yaptı.

Fs U Uopl Wc A Iqu R G

Mevcut Belediye Başkanı Alper Taban'ın devam etme isteği ve AK Parti'den 9 aday adayının başvurusu, İnegöl’deki siyasi rekabeti kızıştırıyor.

Yeniden Refah Partisinden Erdogan A Secim Sarti Aciklamasi Iddialar Tumuyle Gercek Disi

Yeni Marmara Gazetesi'nin İddiası

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın görüşmesinde, Erbakan'ın İstanbul ve Bursa'nın bazı ilçelerini, özellikle de İnegöl'ü partisine istediği" - Yeni Marmara Gazetesi

Thumbs B C 7691F82784Fc3Aab52A6Eeb09B891B4D

İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı? İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı?

YRP Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın İnegöl Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Kaygusuz'u açıklaması ve iddia edilen ittifak görüşmeleri, İnegöl'deki siyasi dengeleri etkileyebilecek nitelikte. Öte yandan, YRP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın açıklamaları, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Screenshot 3 152

MHP İle Önceki İttifak

2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin MHP ile yaptığı ittifak, MHP'nin İnegöl Belediye Meclisinde 8 üye ile temsil edilmesini sağlamıştı. Bu geçmiş ittifak, yeni seçim sürecinde de farklı siyasi senaryoların oluşabileceğini gösteriyor.

Erbakan Erdogan

Editör: Umut Gökdaş