İNEGÖL ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ 2005

Başkan Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Belediye Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nedim Bayram, komisyon üyeleri Yavuz Banuşoğlu, Müfit Besler, Hakkı Baydar’ın katıldığı toplantıda festivalle ilgili bilgiler aktarır.

 festival_05[1]

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

 ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2005: 18 gün ve 18 gece sürecek olan festival kapsamında pek çok etkinliğin gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Aktaş, 100 bin YTL’ye mal olan festivalin, Belediyenin kasasından tek bir kuruş çıkmadan sponsorlar aracılığı ile gerçekleştireceklerini aktardı. Festivalin ana sponsorlarının ise İSKO, Küçükçalık ve Özdilek Alışveriş Merkezi olduğunu söyleyen Aktaş, ayrıca yabancı konukların  21.Yüz Yıl Kolejinin tesislerinde ağırlanacağını belirterek, sponsor olan bu firmalara da teşekkür ettiğini bildirdi.

         Festivalin Cumartesi günü saat 18.00’de merkez belediyenin önünde oluşturulacak festival korteji ile start alacağını söyleyen Aktaş, 9 Eylül’de Belediye arkası, Anıt önü ve Anfi tiyatro’da yapılacak havai fişek gösterileri ile sona ereceğini ifade etti. 31 Ağustos gecesinin Mevlid Kandili olması nedeni ile bu gecede Konukoğlu Camiinde bir mevlit okutacaklarını da söyleyen Başkan Aktaş, festival süresince yapılacak etkinliklere herkesi davet etti.

Kurumlar Vergisinde İnegöl'ün ilk 100 firması açıklandı Kurumlar Vergisinde İnegöl'ün ilk 100 firması açıklandı

         Aktaş ayrıca, 1870 yılında kurulan İnegöl  Belediyesinin bu güne kadar geçen zaman içerisinde Kafkaslardan, Balkanlardan ve Anadolu’nun muhtelif yerlerinden göçüp gelen halkların birlikteliği ile güzel bir kültür mozaiği oluşturduğunu söyleyerek bu durumun tüm ülkeye örnek teşkil edecek güzel bir kardeşlik örneği olduğunu dile getirdi.

Belediye olarak günlük rutin işleri yaparken bu kültür mozaiğini oluşturan halkın ihtiyacı olan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de mümkün olduğunca yer vermeye çalıştıklarını aktaran Aktaş, bu nedenle geçen sene başlattıkları kültür sanat festivalini bu yıl uluslararası düzeye taşıdıklarını ifade etti.

 İnegöl halkına,  coşkulu ve eğlenceli günler sunabilmek amacı ile esnaf odaları, kültür dernekleri, spor kulüpleri, müzik dernek ve grupları ile Kültürpark içerisinde oluşturdukları standlarda  gösteriler sunulacağını söyleyen Aktaş, “her kesimin beklentilerine cevap verecek festivalimizde, ülkemizde isim yapmış saygın ses sanatçısı Ebru Gündeş, Türk tiyatrosunun duayeni Nejat Uygur, Uluslararası üne sahip İllüzyonist Sermet Erkin, Rock ve Anadolu Rock konserleri için Grup Etki ve Grup Tuşkilidi, ilçemizin güzide topluluğu İnegöl Müzik Derneği, Makedonya, Bulgaristan, Gürcistan, Balkarya Özerk Cumhuriyeti (Rusya), Osetya Özerk Cumhuriyeti (Rusya) halk dansları grupları ve ilçemizdeki 2 tiyatro grubu ile halkımızı buluşturuyoruz” dedi.

18 gün sürecek festival kapsamında yine sinema film gösterimleri yapacaklarını, Hababam Sınıfı Askerde ve Gelibolu filmlerini  İnegöllü sinemaseverlere  ücretsiz izleteceklerini söyleyen Aktaş, sportif faaliyet olarak da sokak basketbolu turnuvası ve ilçemizdeki süper amatör ligde oynayan 4 kulübümüzün katılımıyla 4’lü futbol turnuvası gerçekleştirileceğini aktardı.

İnegöl’ün kurtuluş günü olan 06 eylül tarihinde de kurtuluş kutlamalarının tarihi canlandıracak şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Aktaş,   “Bu vesile ile 20 ağustos-06 eylül tarihleri arasında düzenlediğimiz İnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali 05’ne katkıda bulunan kişi, kurum, kuruluş, kulüp ve gruplara  teşekkür ediyorum”dedi.

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

Editör: AYHAN BAYRAKTAR