WhatsApp ihbar hattımıza gelen bir şikayete göre, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaşanan yoğunluk ve uzun bekleme süreleri, bölge halkının sağlık hizmetlerine erişiminde önemli sorunlar yaratıyor.

Özellikle hafta sonu Acil serviste Takribi 3 ila 5 saat arasında değişen bekleme süreleri, hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Inegol Hastane Acil (1)

Hastane Acil Servisinde yeşil alanında yaşanan uzun bekleme süreleri, hastaların tedaviye erişimlerini zorlaştırıyor ve zaman kaybına neden oluyor.

300-400 bin nüfuslu İnegöl'ün tamamına Acil Servis hizmeti vermeye çalışan tek doktor, yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor.

Inegol Hastane Acil (2)

Hastane İle İşi Olmayanlar

Hastanenin Acil Servisinin, gerçek sağlık sorunu olmayan kişiler tarafından da kullanıldığı belirtiliyor. Baş ağrısı gibi daha az ciddi şikayetlerle bile acil servise başvuranlar, gerçek hastaların tedavi sürecini olumsuz etkiliyor.

Inegol Hastane Acil (3)

Hasta Yakınlarının Tepkisi

Acil serviste, uzun bekleme süreleri ve yoğunluk nedeniyle gerçek hastaların etkilendiği bu duruma hasta yakınları da sık sık tepki gösteriyor. Bu durum, hastanenin işleyişi ve hizmet kalitesi üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor.

İnegöl Belediyesi Futbol Turnuvası Büyük Çekişme ile Başladı! İnegöl Belediyesi Futbol Turnuvası Büyük Çekişme ile Başladı!

Inegol Hastane Acil (4)

Acil servise gelen vatandaş iki saati bulan bekleme süresiyle ilgili sıra fişini de Haber servisimizle paylaştı.

Whatsapp Image 2023 12 03 At 15.46.34

Vatandaş Yeşil alan için 13.15'te sıra almış. Kuyrukta beklerken bize ulaştığında saat 15.53'ü gösteriyordu.

Editör: Umut Gökdaş