İnegöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası'nın sürdürdüğü zam görüşmeleri, işçilerin lehine sonuçlandı. Görüşmelerin sonucunda, bir önceki ayın maaşına göre yüzde 85'lik bir artış sağlanarak, en düşük kök maaşı 16 bin 200 TL olan işçilerin maaşı 30 bin TL'ye çıkarıldı. 

ÇEVREMİZE GÖRE AZ

İnegöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası'nın sürdürdüğü zam görüşmeleri, işçilerin lehine sonuçlandı. Ancak komşu Kestel ve Yenişehir Belediyelerinin daha çok zam verdiği görüldü.

30 BİN TL OLDU AMA

Görüşmelerin sonucunda, bir önceki ayın maaşına göre yüzde 85'lik bir artış sağlanarak, en düşük kök maaşı 16 bin 200 TL olan işçilerin maaşı 30 bin TL'ye çıkarıldı. 

KESTEL VE YENİŞEHİR KADAR OLAMADIK

Togo Style, ICFF 2024 Fuarında İnegöl'ü Temsil Ediyor Togo Style, ICFF 2024 Fuarında İnegöl'ü Temsil Ediyor

Komşu Belediyelerde ise işçiler daha çok zam aldı.Kestel Belediyesi’nin en düşük maaşı 34 bin oldu. Kestel Belediye şirketinde çalışan personelin en düşük maaşı 34 bin 100 TL, kadrolu işçilerin en düşük maaşı ise 40 bin 164, en yüksek maaş işe 49 bin 900 TL oldu.

Yenişehir Belediyesi'nde çalışan en düşük işçi maaşı ise 33 bin 691 liraya yükseltildi.

Komşu belediyedeki rakamlar siyasi çevrelerde “Kestel ve Yenişehir kadar olamadık” eleştirilerine yol açtı. İnegöl Belediye işçilerinin de düşük kalan zamlar sonucunda buruk sevinç yaşadığı öğrenildi.

SENDİKA BUNU ZAFER OLARAK GÖRDÜ

Ek protokolle sağlanan maaş artışı, özellikle ekonomik zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, işçilerin yaşam standartlarında önemli bir iyileşme sağlayacak. 

Hizmet İş Sendikasının sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Selam olsun, emeğe ve emekçiye hak ettiği değeri verenlere.
Selam olsun, işçinin ve emekçinin yüzünü güldürenlere.
Selam olsun, sözünde duranlara.
Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanlığımız ile İnegöl Belediyesi Personel A.Ş. çalışanı emekçi dostalarımızı kapsayan Ek Protokol imzalandı.
"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR" Diyerek emeğe ve emekçiye vermiş olduğu değeri bordroya da yansıtan İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper TABAN’a tüm çalışanlarımız adına teşekkür ederiz.
İmzalanan Ek Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Editör: Umut Gökdaş