İnegöl Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısına ilişkin haberlerde imar planları, taşınmaz alımları, belediye hizmet binasının yıkımı ve siyasi açıklamalar öne çıktı. İnegöl’ün il olması tartışmaları, 509 milyon TL’lik karar ve belediyedeki yeni dönem de gündemde yer aldı.
İnegöl Belediye Meclisi’nde yeni dönem
İnegöl Belediye Meclisi’nde yeni dönem gündeme gelirken görev değişikliği de haberler arasında yer aldı. Fikret Bayram’ın yerine göreve başlayan Orhan Bektaş, ilk mesajında vatandaşın sesi olacaklarını söyledi.
İmar planları, kreş ve taşınmaz kararları
İnegöl’de beş bölgenin imar planlarına yönelik itirazlar reddedildi. Kreş ve çocuk bakımevi için 2 bin 338 metrekarelik alan tahsis edilirken Orhaniye Mahallesi’nde ağaçlandırılacak alan olarak belirlenen taşınmazın BUSKİ’ye tahsisi de gündeme geldi.
737 metrekarelik bir başka taşınmazın satın alınmasına onay verildiği, ancak alan için henüz kullanım planı bulunmadığı belirtildi. Yenice Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleyip genişlemeyeceği sorusu da gündemdeki başlıklar arasında yer aldı.
-
İnegöl’de 5 Bölgenin İmar Planına Yapılan İtirazlar Reddedildi
-
İnegöl'de Kreş ve Çocuk Bakımevi İçin 2 Bin 338 Metrekarelik Alan Tahsis Edildi
-
İnegöl Orhaniye Mahallesi’nde Ağaçlandırılacak Alan BUSKİ’ye Tahsis Edildi
-
İnegöl’de 737 Metrekarelik Taşınmazın Alımına Onay! Kullanım Planı Henüz Yok
Eski belediye binası yıkılıyor, 509 milyon TL'lik karar tartışılıyor
Belediyenin eski hizmet binasında yıkım sürecinin başlayacağı açıklandı. Belediye Başkanı Alper Taban, binayla ilgili yürütülecek sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
İnegöl Belediyesi'nde 509 milyon TL'lik bir kararın tartışma yaratması da toplantıyla ilgili dikkat çeken haberler arasında yer aldı.
-
İnegöl Belediyesi Eski Hizmet Binasında Yıkım Başlıyor! Alper Taban Süreci Açıkladı
-
İnegöl Belediyesi'nde 509 Milyon TL'lik Karar Tartışma Yarattı!
İnegöl il olacak mı? Siyasi açıklamalar gündemde
İnegöl’ün il olması konusu da gündemdeki yerini aldı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın konuya ilişkin açıklamaları haber olurken MHP’li Faruk Toptaş, İnegöl’ün il olması için birlik çağrısında bulundu.
Toptaş’ın "Bu treni kaçırmayalım" sözleri dikkat çekerken Alper Taban’ın diğer açıklamaları da yayımlanan haberler arasında yer aldı.





