Yola çıktığı 2002 yılından günümüze, GençGazete ve Genç Matbaa başta olmak üzere sektörde iz bırakan ve alanında İnegöl’de ilklere imza atan GençAjans, şimdi de yenilenen web sitesi gençgazete.net ile bölgesinde en etkin medya kuruluşlarından biri olmayı sürdürüyor.

Gençgazete.net, İnegöl haberleri ve Bursa haberleri başta olmak üzere Türkiye ve Dünya gündeminden son dakika haberlerini güncel ve etkin şekilde paylaşıyor. Bunun yanında gündem, siyaset, spor,kültür sanat, inanç, sağlık,ekonomi gibi bir çok başlık altında özgün içerikler sunuyor. Tüm sosyal medya mecralarında ve haber uygulamalarında Gençgazete net’i görmeniz mümkün.

Hemşireler ve Engelliler Haftası'nda Saadet Partisi İnegöl’den Örnek Ziyaretler Hemşireler ve Engelliler Haftası'nda Saadet Partisi İnegöl’den Örnek Ziyaretler

Dünya ve Türkiye gündemiyle birlikte yerel gündemi de dakika dakika takip ediyor ve gelişmeleri anında paylaşıyoruz.

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte kimin belediye başkanı olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Kulisleri dikkate alarak özel bir anket düzenledik. Anketimizde; “İnegöl'de yerel seçimlerde kime oy verirsiniz ?” diye sorduk.

“Yerel seçimler yaklaşırken parti kulislerinden isimler öne çıkmaya başladı. Bu isimler arasında kazanması en muhtemel sizce kim ?” spotuyla takipçilerimizin karşısına çıktık.

Anketimizde yer verdiğimiz isimler son günlerde İnegöl’de en çok konuşulan isimler.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayhan,

AK Parti Eski İlçe Başkanı, İş Adamı Bülent Temelli,

Kurşunlu Belde Belediyesi Eski Başkanı Erkan Dönmez,

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu,

Büyükşehir ve İnegöl belediyesi Eski Meclis Üyesi Nedim Bayram,

MHP İlçe Başkanı Uğur Bayram,

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ,

İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Karaman.

Anketimize gelen oylarla birlikte sosyal medya paylaşımlarımızdaki yorumlar dahil yüzlerce yorum geldi. Mustafa Durmuş, Bahattin Korkmaz, Fikret Bayram, Rıdvan Kocağa gibi isimler de ankette olmalı diye yorum yapanlar oldu. Bu noktada gelecek süreçte yeni isimlerin de ekleneceği geniş bir listeyle yeni bir anketimizin olacağını paylaşalım.

1 hafta süren anketimize. 2992 kişi katıldı.

Anketimizde iki isim ön plana çıkmıştı. Bu iki isim bizim için sürpriz olmadı. Çünkü Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı sürecinde, Ak Parti ilçe teşkilatı İnegöl Belediye başkanlığına aday olarak iki ismi Ankara’ya göndermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına İnegöl Belediye Başkanlığı adaylığı için çıkan o iki isim Alper Taban ve Nedim Bayram idi.

İşte bu iki isim anketimizde de kıyasıya yarıştı. Anketimiz bazında bu sefer kazanan Nedim Bayram oldu. Oyların %47,6’sını alan Nedim Bayram 1424 oyla anketimizin şampiyonu oldu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 1186 oy aldı. Oy oranı %39,6

Dikkat çeken üçüncü isim Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı Ahmet Bayhan oldu. Ki Ahmet Bayhan, son günlerde İnegöl Belediye başkanlığı için en çok yükselen isimlerden biri.

Mevcut Belediye Başkanı olarak Alper Taban’ın elbette anketimizin sonuçlarından aldığı bir mesaj olacaktır. Başkan Taban’ın yeri ve adaylığı garanti değil. Başkan Taban’ın çok eleştiri aldığı konular var. Başkan Taban’ın önümüzdeki seçimler adına rahat olmadığını söyleyelim.

Nedim Bayram ismi hala güçlü bir siyasi figür ve muhtemel aday olarak karşımızda duruyor.

Ankette yer alan diğer adaylar, teşkilatlarının da onaylarını alırlarsa çok güçlü aday olarak karşımıza çıkabilirler. Ak Parti özelinde konuşursak İnegöl yine sürprizlere gebe diyebiliriz.

Diğer isimlere ve aldıkları oy oranlarına anket sonucumuzdan bakabilirsiniz. İsmini paylaşmayacağım bazı adayların anketimizde beklenen ilgiyi göremediğini yazmadan geçmeyeceğim.

Anketlerimizin devamı gelecek. Yerel seçimlere doğru Belediye hizmetleri ve başkan adaylarıyla ilgili çeşitli anketlerimiz olacak. Bu anketin ne önemi var demeyin. Kamuoyu oluşturulmasında, kamuoyu araştırmalarında, aday seçimlerinde, aday adaylarının duyulmasında, genel merkez araştırmaları ve anketlerinde bu tür haber ve araştırmaların çok etkili olduğunu ve dikkate alındığını biliyoruz.

Velhasıl bizi takip etmeye devam edin.

ÖZGÜR YILDIRIM

İNEGÖL HABERLERİ

Editör: Fırat Çelik