Türkiye genelinde 59 ilde 137 mağaza ile faaliyet gösteren Tekzen, 2011 yılından beri aralıksız hizmet verdiği İnegöl AVM şubesi kapandı.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

İnegöl AVM’de bulunan mağaza tamamen boşaltılırken, kapıya uyarıcı bir yazı asıldı.

Yazılan yazıda ürün değişimlerinin Bursa’daki Tekzen şubesinden yapılacağı açıklandı.

TEKZEN BİRÇOK MAĞAZASINI KAPATIYOR

Öte yandan Tekzen birçok mağazasını kaybettiği öğrenildi.

MURAT GİGİN'İN ÖNCÜLÜĞÜYLE HAYATA GEÇTİ

Tekzen CEO’su Murat Gigin’in 1990’lı yılların başında Almanya seyahatlerinde gözlemlediği yapı marketlerinin bir benzerini Türkiye’de açma düşüncesi, Tekzen’in temellerini oluşturdu.

O dönem için Türkiye’ye çok yabancı olan bu konseptin benimsenebileceğini öngören Murat Gigin, ilk yapı marketi fikrini de Türkiye’ye taşımış oldu. Bu vizyoner fikir bugün insanların evleri için kendi ihtiyaç ve zevklerine göre bir şeyler yapabileceklerinin ilk ışığını yaktı ve Türkiye’de “ev geliştirme perakendesinin” temellerini attı.

1995 yılında organize yapı market sektörünün öncüsü olarak Türk-Alman ortaklığıyla Götzen kuruldu. Tekfen Holding bünyesinde bulunan Belpa’nın Merter’deki 6 bin metrekarelik mağazası da bu amaçla yeniden düzenlendi.

Alman ortağın 1998 yılında ayrılmasından sonra market, Murat Gigin’e devredilerek % 100 yerli sermaye ile Tekzen adını aldı ve mobilyadan beyaz eşyaya, banyodan elektrikli ev aletlerine, bahçeden hırdavata, spor ve outdoor ürünlerine kadar çok geniş bir yelpazede ürünü tüketicilerine aynı çatı altında sunan mağaza konseptini Türkiye’de hayata geçirdi.