Tarih 06 Mart 2006. O tarihte gerçekleştirilen İnegöl Ak Parti kongresinde ilçe başkanlığına 2. kez Burhan Alıcı seçilir.

 2 listeyle gidilen ve rekor düzeyde katılımın olduğu seçimde Burhan Alıcı 271, Hüseyin Babacan ise 145 oy alır.

 Kongreye; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bursa Milletvekilleri  Zafer Hıdıroğlu, M.Emin Tutan, Mustafa Dündar, Şevket Orhan ve Sedat Kızılcıklı, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Hamiyet Yıldızbaş, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katılır.

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (9)

Bir ay önce AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik’in Bursa’da katıldığı bir kongrede silahlı saldırıya uğraması nedeniyle, kongrede yoğun güvenlik önlemleri alınır. Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden gelen çok sayıda kolluk kuvveti, İnegöl Polisi ile birlikte kongreye katılan tüm partili ve misafirleri tek tek arar, salona sokulan çelenklerde redaktörlerce kontrol edilir.

İşte arşivden haberimiz:

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (12)

Zafer, Burhan Alıcı’nın

İnegöl İlçe başkanlığına ikinci kez seçilen Alıcı, delegelerin güvenini bir kez daha kazandı. Peki, bu zaferin ardında yatan nedenler neler? Kongre, hangi önemli isimleri ağırladı? İşte detaylar...

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (11)

Rekor Katılımla Gerçekleşen Kongre

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere birçok önemli siyasi isim, Gölbaşı Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongreye katıldı. Katılımın rekor düzeyde olduğu kongrede, güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (8)

Bir Zaferin Hikayesi

Burhan Alıcı ve Hüseyin Babacan arasında geçen çekişmeli seçim, 271'e 145 gibi net bir sonuçla Alıcı'nın zaferiyle sonuçlandı. Delegeler, Alıcı'nın yeniden ilçe başkanı olmasına karar verdi.

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (7)

Yapılan Konuşmalar ve Vaatler

Köy yolları asfaltlanacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülkenin 80 yıldır bekletilen projelerini teker teker yaptıklarını ifade ederek, ''2 yıl içinde bütün köy yolları asfalt olacak'' dedi.

    Bakan Yıldırım, AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı kongresinde yaptığı konuşmada, milletin, AK Parti'yi ülkenin çözülmesi gereken ve yarım kalan hizmetlerini tamamlaması için iktidar yaptığını söyledi.     AK Parti'nin ülkeyi tefecilerin yönettiği bir ekonomiden kurtardığını, 32 milyar dolar olan ihracatı 70 milyar dolara çıkardığını anlatan Yıldırım, ''Uzakdoğu'ya, zengin ülkelere mal satmak ve beğendirmek çok zor. Bu yüzden komşu ülkelerle serbest ticaret anlaşması yaptık. Ticareti geliştirmemiz de yetmez. Devletin ekonomideki etkinliğini de sona erdirmesi gerekiyor. Devlet olarak yalnızca eğitim, sağlık, iç ve dış güvenlik ile adalet olmak üzere 4 alanda etkili olmak istiyoruz'' dedi.

    Bakan Yıldırım, devletin ticaret yapınca zarar ettiğini, bu zararların milletin doğmamış çocuğunun hesabına yazıldığını, bu nedenle özelleştirme yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Bakın ülkemizde köylerin yolları yok, suyu yok, kanalizasyonları yok. Bu millet bizi bu yüzden seçti. Yarım kalanları tamamlamamız, yapılmayanları yapmamız için seçti. Bütçemize 2 katrilyon koyduk. Köy yollarının, sularının, kanalizasyonlarının yapılması için. Şimdi bize

(Bu kaynağı nereden bulacaksınız?) diyorlar. Türk Telekom'un özelleştirilmesinden elde edilen gelirin 2 katrilyonunu, bütçeye aktardık. Buradan müjdeliyorum. 2 yıl içinde bütün köy yolları asfalt olacak. Bu yıldan itibaren yolların yapımına başlıyoruz.''

   

    -''YAPIYORUZ, ANLATAMIYORUZ...''-

    

    Bakan Yıldırım, 1995 yılında temeli atılan Bursa Çevre Yolu'nun 8 yılda yalnızca yüzde 40'ının tamamlandığını, AK Parti'nin ise seçildiğinde yolu bitirip hizmete açtığını belirterek, ''Duble yollarda hedef 15 bin kilometreydi. Şu anda bu hedefin 7 bin kilometresini tamamladık. İşte bu AK Parti'nin başarısıdır. Bizin bir tek sorunumuz var. O da yaptıklarımızı anlatamıyor olmak. Çok çalışarak siz de yaptıklarımızı insanlara anlatın'' diye konuştu.

    Göreve geldiklerinde yılda 31 milyon insanın uçakla seyahat ettiğini kaydeden Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

    ''Göreve gelince sektörü rekabete açtık. İç ve dış hatta uçan insan sayısı 31 milyondan 56 milyona çıktı. Bu bir dünya rekoru. Uluslararası Hava Birliği, Türkiye'de 2015 yılında uçan insan sayısının 55 milyona çıkmasını bekliyordu, ama biz bunu 10 yıl öncesinden gerçekleştirdik.

    Bunun yanı sıra 200 milyon liradan satılan uçak biletleri, 50 milyona kadar düştü. Sadece bir yılda 4 milyon insanımız ilk kez uçağabindi. Yeni hedefimiz 72 milyon insanımızı uçağa bindirmek.''

   Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (12)

Bakan Yıldırım’ın ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlçe başkan adaylarından Hüseyin Babacan yaptığı konuşmasında     İnegöl’de AK Parti’nin kurucularından olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında “ bugün biz buraya aday olarak çıktıysak bir sebebi var. Tabi ki ilçede, beldelerde, köylerde ve mahallelerde bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz, duyuyoruz. Biz bu partinin sahibiyiz,  sizler sahiplerisiniz Partinin sahipleri partinin dışında kalmamalı. Bu parti buralara kolay gelmedi. Başbakanımız gece gündüz demeden çalışırken bizler oturamayız.” Dedi ve delegelerin desteğini istedi..

   Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (5)

   Diğer başkan adayı Burhan Alıcı ise ,3 kasım seçimlerinde halkın tercihini AK Parti’den yana kullandığını ve iktidara taşıdığını belirterek, 28 Mart yerel seçimlerinde de halk belediyeleri ak ellere teslim ettiğini söyledi. Her desteğin bir sorumluluğu olduğunu anlatan Alıcı, “ Siyasetin tıkandığı halkın siyasetçiden kaçtığı bir dönemde iktidar olduk. Hepiniz bilirsiniz, Başbakanımızın çok sık söylediği  bir sözü vardır  “artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” Başbakanımız, Türkiye’ye çok farklı bir siyasi anlayış kazandırdı. Biz bu 3 yıllık süre zarfında  ‘Halka hizmet Hak’ka hizmet demektir’ anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürdük. İnegöl’e İnegöl olduğu için hizmet yaptık. Yaptığımız hizmetleri de tarifsiz heyecanlar  duyarak yaptık.”diye konuştu

    Teşkilata sahip çıkmadığı konusunda eleştirilen Alıcı, “Beni teşkilatlarıma sahip çıkmamakla suçluyorlar her şeyi kabul ederim bunu kabul etmem. Az önce milletvekilimiz ve Belediye Başkanımız konuştular yapılan birbirinden güzel çalışmaları anlattılar. Bu çalışmalar teşkilatlarımızla birlikte yapıldı bunları nasıl yok sayarız? Eğer bu çalışmaları bilmeyen varsa bu onun kendi eksikliğidir.Teşkilat varsa biz varız. Zaten teşkilatçılık Allah rızası için yapılıyor, ben nasıl teşkilatımı dışlarım yok sayarım. Teşkilatımız bizim baş tacımızıdır.Üç yıl boyunca İnegöl’e hizmet için çalıştık yine sizin desteğinizle en güzel hizmetleri kaldığımız yerden yapmaya devam edeceğiz “diye konuştu.

    Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (11)

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise  AKP’nin iktidar olduğu 3 yıllık süre zarfında 30 yıllık bir hizmet gerçekleştiğini iddia etti ve bunu yapan gücün  arkasında ise Aziz Türk Milletinin olduğunu söyledi.

     Kızılcıklı konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Bugün önemli olağan bir kongre yapıyoruz. Ama bu olağan kongre önemli bir başlangıcında tarihi olacak. 2007 de önemli bir işimiz var Nedir? Çankaya’ya yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanını AKP’den çıkaracağız.2003 seçimleri öncesinde Türkiye’nin halini biliyorsunuz. Ve şimdiki AKP iktidarından sonraki dönemi biliyorsunuz. Irak’ta karikatür konusunda ve bölgemizi ilgilendiren bütün  konularda Türkiye’nin yardımı isteniyor. Çözüm için Türkiye’ye geliniyor. AKP iktidarı ile birlikte Türkiye her yönüyle çok büyük değişim kaydetmiş dünyada söz sahibi bir ülke haline gelmiştir. Türkiye artık Washington’dan veya Tel-Aviv’den değil Ankara’dan yönetiliyor. Daha önce dışa bağımlı politika izleyenlerin, İMF den talimat alanların konuşmaya hakkı yoktur. Onların döneminde yaşanan krizleri hepiniz biliyorsunuz. Bu krizler kalp krizine benzemez. Kalp krizi kişiyi ilgilendirir ama bunların krizi 70 milyonu ilgilendiriyor..Biz iktidar olduktan sonra  milletimize kriz yaşatmadık ve  yaşamayacakta. Çünkü Türkiye Dünyada ekonomisi en iyi olan 17. ülke durumuna geldi. Allah’ın izni ile daha da iyi durumlara da geleceğiz. Bu başarı hepimizin Başbakandan bakanına milletvekiline belediye başkanından  il genel ve belediye meclis üyelerine ve siz değerli teşkilatlarımıza aittir. Herkes çalıştı ve görevini yaptı ben bu manada herkesi kutluyorum “diye konuştu.

     Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (6)

  Belediye Başkanı Alinur Aktaş  İnegöl’e belediye başkanı olduktan sonraki çalışmalarını anlattı ve hizmetlerinin hızla devam edeceğini ifade etti. Aktaş,hizmetleri arasında  yeni İnegöl projesi ve 2. organize sanayi ile cazibe merkezinin bulunduğunu ve bu çalışmalara yakın bir zamanda başlayacağı müjdesini verdi.

       Aktaş Konuşmasını şöyle sürdürdü” Geçtiğimiz dönemlerde iktidarlar halkı ihmal etmiş siyasete zarar vererek halkı siyasetçiden kaçar hale getirmiştir.AKP kurulduğunda Başbakanımız ‘artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti İktidar olduktan sonra sizlerde iyi biliyorsunuz ki ekonomide çok iyi çalışmalar yapıldı. İstikrar sağlandı. Bunun nimetlerini de halka adaletli bir şekilde paylaştırdı. Milletimizin destekleri sayesinde ertelenmiş ötelenmiş hizmetleri bizler yapmaya devam edeceğiz. Milletin derdine derman olmak için var gücümüzle çalışacağız.”dedi.

       İnegöl’ün çehresini değiştirdiklerini belirten Aktaş “doğalgaz sorununu çözerek hava kirliliğine son verdik. Parklar yeşil alanlar açtık. Bölgemizin Sanayi bölgesi olması söz konusu bu yüzden 2. organize sanayi yapma çalışmasına start verdik ve bu sayede insanımıza ekmek kapısı açmış olduk. Bununla birlikte konut sıkıntısını çözmek için yeni İnegöl projemizi hayata geçireceğiz. Atıl durumda olan Orman işletmesindeki yerimizi Botanik parka dönüştürüyoruz. Yaza doğru buranın açılışı gerçekleşecek.”diye konuştu.

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (4)

REKOR KATILIM

      Ak Parti İlçe kongresine beklenildiği gibi rekor düzeyde katılım oldu. Kongreye 431 delegenin 424’ü katıldı. 418 delegenin oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayıldı. Yaklaşık 2 saat süren oy verme işlemlerinin ardından yapılan sayımda Burhan Alıcı 271, Hüseyin Babacan ise 145 oy aldı. Böylelikle Alıcı, delegelerin desteğini alarak yeniden ilçe başkanı oldu.

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (3)

YÖNETİM

    Burhan Alıcı’nın başkanlığını yapacağı Ak Parti İlçe Yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Mehmet Altınay, Selahattin Albayrak, Mürsel Avaşar, Latif Balantaken, Hakkı Baydar, Murat Bayram, Nedim Bayram, Hüseyin Demir, Hüseyin Eker, Mesut Erkul, Berat Ertopuz, Kurtiş Güleç, Hulusi Gümüş, Doğan Kaçar, Devrim Kosova, Osman Özütürk, Hüseyin Sadırlı, Ayhan Salman, H.Serpil Şahin, Doğan Şengöz, İ.Tarık Şimşek, Alper Taban, Bülent Temelli, Hamdi Toprak, Zeynep Yalçınsoy, Tahir Yazıcı, Emin Yılmaz, Süleyman Yılmaz ve Vildan Yılmaz.

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (2)

Bu arada seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan Burhan Alıcı’nın önce delegelere kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti ardında, muhalif kanadın aldığı oyu önemsediklerini belirterek, “Karşı grubun aldığı oy oranı bize bir mesaj verdi, bizde bu mesajı aldık. Şimdi partimizi daha iyi yönetmeye çalışacağız” dedi.

ARŞİVDEN HABER: 06 Mart 2006

Genç Gazete İnegöl Ak Parti İlçe Başkanlığı Seçimini Kim Kazandı (10)

İNEGÖL HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ