Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şehir stadında Kaymakam Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Yarbay Tamer Tosun ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ilçe stadını dolaşarak öğrenci ve halkın bayramını kutlaması ise büyük alkış aldı.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (12)

    Ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları  ilçemizde büyük bir  coşkuyla kutlandı. Sabah Atatürk anıtına çelen konulması ve saygı duruşuyla başlayan program, daha sonra ilçe stadında tüm okulların katılımı ve halkın yoğun ilgisi ile coşku içersinde geçti.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (13)

     Şehir stadındaki kutlamalar öncesinde İlçe Milli Eğitim  Müdürü Mehmet Baştürk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (14)

Baştürk, 23 Nisan 1920 yılının, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde,  sabah güneşi gibi, karanlığın üzerine taptaze bir inançla doğuşunu temsil ettiğini belirtti. Türk ulusunun hiçbir zaman esir edilemediğini ve edilemeyeceğini vurgulayan Baştürk” O tarih boyunca daima hür yaşamış ve en ümitsiz zamanlarda bile tükenmek bilmeyen azmi ve eşsiz kahramanlığı ile harikalar ortaya koyarak bağımsızlığını korumuştur. Kurtuluş savaşı destanıyla dünyaya azim ve cesaret konusunda örnek olmuştur” diye konuştu.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (11)

  Atatürk’ün bu bayramı bizim çocuklarımızla birlikte, tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirten Baştürk” bu armağan sizler için onur verici, değerli bir görev ve omuzlarınızda gururla taşıyacağınız, ileriye dönük, kutsal bir sorumluluktur” dedi.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (9)

  Öğretmenlerin, yarınlarımızın başlıca ümidi olan çocuklarımıza, Vatan ve Millet  sevgisi vererek, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençler olarak geleceğe hazırlayacaklarını ifade eden ve. Atatürk’ün  ‘öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünü hatırlatan Mehmet Baştürk:

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (8)

“Bu söz bizlere büyük bir görev ve sorumluk vermektedir. Yarınların devlet adamları, komutanları, doktor, mühendis ve sanatkarları, başarılı iş ve meslek sahipleri sizlerin ellerinizde şekillenecek ve Atatürk idealine ulaşacaklardır” Diye konuştu.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (7)

  Mehmet Baştürk’ün konuşmasında sonra İshakpaşa İlköğretim öğrencisi Bahadır Duman andımızı okurken İstaş-Kentaş İlköğretim okulundan Kübra Gezer 23 Nisan ile ilgili şiirini okudu.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (6)

  Daha sonra ise Kaymakam Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tamer Tosun, Belediye Başkanı Alinur Aktaş stadı dolaşarak öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (5)

    Kutlamaların ardından okullar sırasıyla tören geçişi yaptılar. Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’ten gelen misafir öğrenciler kendi  milli marşlarını okudu ve  ilçe halkında büyük alkış aldı. Program okulların hazırladığı çeşitli gösterilerden sonra sona erdi.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (4)

    Kaymakam Erdoğan Bektaş 23 Nisan Bayramı ile ilgili olarak “Bayram büyük bir coşkuya sahne oldu. Havanın da güzel olması  ilçe halkının da kutlamaları adeta şölen havasına çevirdi. Yurt dışında gelen misafirler de bayrama renk kattılar. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm çocukların bayramını kutlarım” dedi.

İnegöl'ün Lezzeti: En Güzel İnegöl Köfte Tarifi İnegöl'ün Lezzeti: En Güzel İnegöl Köfte Tarifi

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (1)

    Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdiği bayram mesajında, ilçede uzun yıllardan beridir böyle coşkulu bir kutlama gerçeklemediğini belirtti ve “ çocuklar , çok renkli ve çok doğal görüntüler verdiler. Yurt dışından gelen misafirler de ayrı bir renk kattı. Barış ve huzur içinde kardeşlik içinde güzel bir bayram geçirdik. Ben tüm çocuklara bayramınız kutlu olsun diyorum” dedi.

Genç Gazete 23 Nisan Bayram Mazi Arşiv Haber Inegöl (3)

ARŞİVDEN HABER: 23 Nisan 2006 

Kaynak: Genç Gazete arşiv