Efor Holding çatısı altında faaliyet gösteren Efor Çay, Ofçay markasını bünyesine kattığını resmi olarak duyurdu. İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, Efor Holding'in yönetim kadrosu birleşmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, CEO Ahmet Demir, Gıda ve İçecek Grup Başkanı Ediz Kaboğlu ile Mali İşler Grup Başkanı Selin Uras, bir araya gelerek süreci anlattılar.
Ofçay ve Efor Çay Güçlerini Birleştiriyor
Ofçay, 1985 yılından beri sektörde olan köklü ve köklü bir marka. Daha önce Jacobs JDA grubuyla bir ortaklık yaşamış, ancak 2025 Nisan ayında bu ortaklık sona ermişti. Efor Çay ise dinamik yapısı ve yenilikçi üretim yöntemleriyle öne çıkıyor. Bu birleşmeyle birlikte Efor Çay’ın üretim kapasitesi iki katına çıkacak, üretim alanları ise yüzde 85 büyüyecek. Böylece hem Türkiye içinde hem de uluslararası pazarlarda rekabet güçleri artacak.
Üretim Gücü ve İstihdam
Şu anda 17 farklı fabrikası ve 2 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Efor Çay, bu yeni yapıyla Türkiye’nin en büyük üç üreticisinden biri konumuna yükseliyor. Yerli sermaye ve üretim gücüyle ülkenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.
Yönetimin Vizyonu ve Gelecek Planları
Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, bu birleşmeyi “yerli üretimi küresel seviyeye taşıyan stratejik bir adım” olarak tanımlıyor. 1968’de başlayan iş serüvenlerinin bugün entegre bir sanayi ekosistemine dönüştüğünü, başarılarının ise azim, zeka ve çalışma disiplini sayesinde olduğunu belirtiyor.
CEO Ahmet Demir ise sadece üretim hacminin değil, iş modelinin de olgunlaşarak güçlendiğine vurgu yapıyor. Rekabetin sadece piyasada değil, zihinsel ve kültürel alanda da gerçekleştiğini, Efor Holding’in bu anlamda fark yaratan bir şirket olduğunu ifade ediyor.
Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Yaklaşım
Efor Holding, sürdürülebilir tarım protokolleri geliştiriyor, sıfır atık sertifikalı tesislerde üretim yapıyor ve karbon ayak izini azaltacak uygulamalar hayata geçiriyor. Enerji, gübre, madencilik, gayrimenkul gibi farklı alanlarda da yatırımlarına devam eden holding, çevre ve toplum duyarlılığını iş süreçlerine entegre ediyor.
Pazar ve Finansal Güç
Gıda ve İçecek Grup Başkanı Ediz Kaboğlu, dünya genelinde yaş çay tüketiminin hızla arttığını ve bu potansiyeli değerlendirmek için global pazarda iddialı hedeflere sahip olduklarını söylüyor. Mali İşler Grup Başkanı Selin Uras ise finansal yapının güçlü ve sürdürülebilir olduğunu belirterek, yatırımların çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ÇSY) standartlarına uygun ilerlediğini vurguluyor.
Efor Çay ve Ofçay’ın birleşmesi, Türkiye çay sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Üretim kapasitesi, istihdam gücü, sürdürülebilirlik anlayışı ve yenilikçi yaklaşımıyla bu birleşme, sektörde hem rekabeti artıracak hem de yerli üretimi global arenaya taşımaya yardımcı olacak önemli bir adım olarak görülüyor.




