Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin ve Antalya başta olmak üzere toplam 25 ilimiz için aşırı yağış uyarısı yaptı. Bakan Yerlikaya, bu uyarılara istinaden vatandaşlara seslenerek, olası sel, su baskını ve heyelanlara karşı gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yerlikaya: "Her Türlü Afetten Korunmak İçin Hazırlıklı Olmalıyız"

Aşırı Yağışlar İçin Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çeşitli bölgelerimizde beklenen aşırı yağışlar nedeniyle turuncu ve sarı kodlu uyarılar yapıldı. Bu uyarılar, vatandaşların olası doğal afetlere karşı uyanık ve hazırlıklı olmalarını gerektiriyor.

112 Acil Çağrı Merkezi 7/24 Göreve Hazır

Bakan Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin olası acil durumlara müdahale etmek üzere her zaman hazır olduğunu belirtti. Vatandaşlara acil durumlarda 112'yi aramaları çağrısında bulunarak, herhangi bir afet anında hızlı ve etkili müdahalenin önemini vurguladı.

Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak
"Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Editör: Fırat Çelik