Spectrum House Araştırma Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı seçimleriyle ilgili son anket sonuçlarını açıkladı. 15-20 Mart tarihleri ​​arasında İstanbul’un 26 ilçesinde 2.158 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada, kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar oldukça dikkat çekici.

İMAMOĞLU VE  KURUM ARASINADAKİ FARK?
Anket sonuçlarına göre, İstanbul’un sevilen isimlerinden Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un 5 puan önünde yer alıyor. Bu sonuçlar, İstanbul siyaseti için önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor. İstanbul’un kritik bir dönemeçte olduğu ve İBB Başkanlığı için yapılan bu anketin, yaklaşan seçimlerdeki eğilimleri göstermesi bekleniyor. Spectrum House’un sonuçları, İstanbul seçmeninin nabzını tutmak açısından önem arz ediyor.

Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti

İŞTE SONUÇLAR

CHP adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 43,9 AK Parti adayı Murat Kurum: Yüzde 39,0 DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni: Yüzde 4,7 İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu: Yüzde 2,6 Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 3,7 Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 3,3 Araştırmada ayrıca, DEM Parti seçmeninin 41.6’sı, İYİ Parti seçmeninin yüzde 30,7’si kendi adaylarına oy vereceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi