İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin huzur ve güvenliğini sağlamak adına gerçekleştirdikleri mücadelede toplumun her kesimini en büyük paydaş olarak gördüklerini vurguladı. Yerlikaya, bir otelde düzenlenen Huzur ve Güvenlik Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirlerin huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki çabalarını dile getirdi.

Huzur ve güvenliği bozanları 112'ye ihbar edin

Bakan Yerlikaya, toplantıda yaptığı konuşmada, "Türkiye Yüzyılı'nda teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine, suçta kibirlenenlere yer yoktur" ifadeleriyle mücadele kararlılıklarını vurgulayarak, "Hiç kimse devletimizden ve milletimizden güçlü değildir." dedi.

Huzur ve güvenliği bozanları 112'ye ihbar edin

Erzurum'da gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Bakan Yerlikaya, 4 Haziran-1 Aralık tarihleri arasında bölgede yapılan operasyonlar sonucunda terör örgütleri PKK/KCK, FETÖ ve DEAŞ'a yönelik 346 operasyon düzenlendiğini belirtti. Bu operasyonlarda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 100 şüphelinin gözaltına alındığını ve 7'sinin tutuklandığını açıkladı.

Organize suç örgütleriyle mücadeleye vurgu yapan Bakan Yerlikaya, Erzurum'da düzenlenen 4 operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 6'sının tutuklandığını duyurdu. Ayrıca, zehir tacirlerine yönelik 630 operasyonda 878 şüphelinin gözaltına alındığını ve 73 şüphelinin tutuklandığını belirtti.

Düzensiz göçle mücadele konusunda da bilgi veren Yerlikaya, Mobil Göç Noktası adını verdikleri araçları devreye sokarak, sahadaki baskıyı artırdıklarını ifade etti. İçişleri Bakanı, düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 57 operasyonda 117 şüphelinin gözaltına alındığını ve 18'inin tutuklandığını söyledi.

Son olarak, vatandaşları, "Huzurumuzu bozan, güvenliğimize zarar veren bir çete, bir zehir taciri, bir tefeci, suç örgütü, kim olursa olsun, lütfen 112'yi arayarak ihbar edin." şeklinde uyararak, toplumun güvenlik konusundaki duyarlılığına vurgu yaptı.

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57