Peki, sürücüler bu kış koşullarına nasıl hazırlanmalı?

otomobil arac kısa hazirlik bakim

Giriş Paragrafı: Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), ülke genelinde beklenen kar yağışlarına yönelik, sürücüler için önemli bir uyarı ve bilgilendirme kampanyası başlattı.

kis kar otomobil (7)

Kış aylarında güvenli seyahat etmek için araç bakımından, güzergah planlamasına kadar bir dizi önemli noktayı vurgulayan KGM, sürücülerin kış koşullarına en iyi şekilde hazırlanmalarını hedefliyor.

kis kar otomobil (6)

Kış Koşullarında Yol Güvenliği İçin Öneriler

Yol ve Hava Durumu Takibi

KGM, sürücülerin kış günlerinde seyahat ederken, yola çıkmadan önce güzergahları ve hava durumunu dikkatlice incelemelerini öneriyor. Bu bilgilere KGM'nin internet sitesi ve özel telefon hatları üzerinden ulaşılabiliyor.

kis kar otomobil (4)

Kar ve Buzla Mücadelede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoğun kar ve buz koşullarında, karayollarının açık tutulması için yapılan çalışmaların, bazen beklenmedik gecikmelere yol açabileceğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle sürücülerin sabırlı ve dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor.

kis kar otomobil (3)

Araç Bakımının Önemi

Araçların kış koşullarına hazırlanması için gerekli bakımların yapılmasının önemi vurgulanıyor. Özellikle lastiklerin, frenlerin ve aydınlatma sistemlerinin kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

"Kış şartlarına hazırlıklı olmak, sadece sizin değil, tüm yol kullanıcılarının güvenliği için de büyük önem taşır." - KGM

kis kar otomobil (2)

Acil Durum Malzemeleri ve Güvenlik Önlemleri

Kış aylarında meydana gelebilecek olağanüstü durumlar için araçlarda gerekli malzemelerin bulundurulması gerektiği belirtiliyor. Bunlar arasında çekme halatı, zincir, ilk yardım çantası ve gıda malzemeleri yer alıyor.

kis kar otomobil (1)

Sürücü Davranışları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda daha dikkatli olmaları, hızlarını azaltmaları ve trafik işaretlerine uymaları gerektiği vurgulanıyor.

kis kar otomobil (8)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

İkinci el araç piyasasında fiyatlar son bir yılda yüzde 30 düştü İkinci el araç piyasasında fiyatlar son bir yılda yüzde 30 düştü

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR