Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

​"2025'İN SONUNDA HIZLI TRENE BİNECEĞİZ"

Hızlı tren projesi hakkında konuşan Gürkan, "Biz sadece tünelleri kazan bir tane makineyi heba ettik. 10 milyon dolardan fazla o makinelerin maliyeti. Çıkarması daha pahalı olduğu için resmen tünelde kaldı. İki defa güzergah değişti. Biz Bilecik ve Söğüt hattıyla olan sıkıntıyı yaşayınca bu gecikmeden dolayı maliyetler arttı. Yurt dışı finansmanına gitmek zorunda kaldık. Gibi birçok husus üst üste geldi. Ama bu yıl başında ne dedik? Ulaştırma bakanımız en son 36 ay içerisinde bitireceğini söyledi. Biz 2025'in sonunda hızlı trene bineceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM EN ÇOK MAHÇUP OLDUĞUMUZ KONU OLDU"

Hızlı tren projesinin gecikmesinden bahseden Gürkan, "Buradaki gecikmenin artılarını çok fazlasıyla aldık. Banliyö sistemini kullanabilecek şekliyle bir raylı sistem entegrasyonuna girdik. Bu ciddi bir kazanım oldu. Biraz gecikti belki. Bizim en çok mahcup olduğumuz konu oldu. Hiçbir zaman dediğimiz tarihten sonrasına kalan bir projemiz olmamıştır. Bursa hızlı treni hariç" şeklinde konuştu.

"1 METRE YÜZÜNDEN 1 AY KAYBEDEBİLİYORSUNUZ"

Doğancı Tüneli hakkında da konuşan Gürkan, "Doğancı tünelinde biz 2022 yılı sonu itibariyle faaliyete geçirecektik. Orada da ciddi bir kayma meydana gelmeye başlayınca, normalde 8 metre giden bir tünel kazma projesi 1 metrelere düştü. Kaymalar meydana geliyor ve 1 metre yüzünden bazen bir ay kaybediyorsunuz. Dolayısıyla bizim orada güvenliği yerine getirmeden hareket etmemiz olmaz.  Sağlam ve sonrasında sorun yaratmayacak bir şekilde projeyi bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.