Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Fatsa ilçesinde bulunan Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu'nda, öğrenci Yiğit Efe Ö. (12) teneffüs saatinde yiyeğin nefes borusuna kaçması sonucu yaşanan dramatik olay, öğretmenin hızlı müdahalesiyle son buldu. Olay, okul güvenlik kameralarına da yansıdı.

  1. sınıf öğrencisi Yiğit Efe, yiyeğin nefes borusuna kaçması üzerine koridora çıktı ve arkadaşlarından yardım istedi. Durumu fark eden arkadaşları hemen öğretmenlerine haber verdi. Bu sırada okul koridorunda bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş, öğrencinin morarmış halini görünce hemen harekete geçti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bölükbaş, öğrencinin boğazına sıkışan yiyeği çıkarmak için Heimlich manevrası uyguladı. Hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde öğrenci yeniden nefes almaya başladı. Öğrenciye ilk yardım eğitimi almış olan Bölükbaş, bu sayede olaya anında müdahale ettiğini belirtti.

Bölükbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğlen saatlerinde Cuma namazı için abdest almıştım, o esnada bekliyordum. Bu esnada öğrenciler koşarak yanıma geldiler ve bir öğrenci boğazını tutarak geliyordu, tamamen morarmıştı. Daha önce ilkyardım eğitimi aldığımız için çocuğa orada hemen müdahale ettim. Heimlich manevrası ile nefes borusuna kaçan cisim hemen çıktı. Sonrasında çocuk rahat bir nefes aldı. Durum normale dönünce sağlık ekiplerine de gerek kalmadı. O esnada benim orada bulunmam tesadüf ama tüm öğretmenlerimiz aynı şeyi yapardı” şeklinde konuştu.

Ayrıca, olayın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, öğrencinin arkadaşlarının yardımıyla öğretmenin yanına koştuğu, öğretmenin ise Heimlich manevrası yaparak öğrencinin nefes almasını sağladığı anlar net bir şekilde görülebiliyor. Öğrencinin hayatını kurtaran bu hızlı müdahale, ilkyardım eğitiminin önemini bir kez daha vurguluyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş, olayın ardından öğrenciyle görüşerek, öğrencinin kendisine minnettarlığını ifade ettiğini belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın iki yılda bir zorunlu olarak düzenlediği ilkyardım eğitimlerinin bu tür acil durumlarda hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Editör: İHSAN KURAN