TV5MONDE kanalında yaşanan olay, izleyiciler arasında geniş yankı buldu. Fransız televizyon kanalında, Katil İsrail Ordu Sözcüsü Olivier Rafowicz ile sunucu Mohamed Kaci arasındaki tartışma, sözcünün canlı yayından alınmasıyla sonuçlandı.

israil gazze soykirim 21.11 (5)

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Yayında Tansiyon Yükseldi

Programda, Katil İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik eylemleri konuşulurken, Rafowicz'in savunmaları ve Kaci'nin sert soruları yayının gergin bir atmosfere bürünmesine sebep oldu.

Sözcü, hastanenin "Hamas karargahı" olduğunu iddia ederek, İsrail ordusunun eylemlerini savundu. Ancak Kaci'nin, İsrail'in uluslararası hukuka uymadığına işaret eden sorgulamaları, Rafowicz'i sinirlendirdi.

israil gazze soykirim 21.11 (7)

Sunucu Mohamed Kaci, İsrail'in Şifa Hastanesinden çıkmaya zorladığı yaralıların ve özellikle bebeklerin görüntülerinin dünya gündemine oturduğunu söyleyerek, "Hastaneye girmek, size göre uluslararası hukuk ve insancıl hukuk kurallarıyla bağdaşıyor mu?" diye sordu.

Sözcü Rafowicz, Şifa Hastanesinin "Hamas karargahı olduğunu" iddia ederek, İsrail ordusunun operasyonunu savundu.

israil gazze soykirim 21.11 (8)

Katil Sözcü Rafowicz, hastane baskınına gerekçe olarak 7 Ekim'i gösterdi.

katil Sözcü, "Hamas'ın (7 Ekim'de) uluslararası hukuka, adalete, insan haklarına uygun hareket ettiğine inanmıyorsunuz değil mi?" dedi.

Buna karşılık program sunucusu, "Öyleyse Hamas gibi hareket ediyorsunuz. Bu akşam bana bunu mu söylüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

israil gazze soykirim 21.11 (9)

"O Zaman, Siz de Hamas Gibi Davranıyorsunuz"

Rafowicz, Hamas'ın sivilleri öldürdüğünü belirtirken, Kaci'nin "O zaman, siz de Hamas gibi davranıyorsunuz." yorumu, sözcünün öfkelenmesine yol açtı. Sunucunun bu sözleri üzerine Rafowicz, "Bir gazeteci gibi davranmıyorsunuz." diyerek sunucuyu taraflı olmakla suçladı.

Yayından Alınma Anı

Sunucu Kaci, "'Hamas nasıl davrandı, biliyor musunuz?' diye soran sizsiniz. Ben de, 'Hamas'a göre mi hesap yapıyorsunuz?' diye soruyorum." dedi.

Bu cevap üzerine öfkelenen sözcü, "Bu sözleriniz, İsrail devletine bir saldırıdır." diyerek tepki gösterdi.

Sunucunun "Öyleyse sözlerini anlayabileceğimiz şekilde yeniden kurun." talebine karşılık olarak ordu sözcüsü, "Hayır, siz sözlerinizi benim anlayacağım şekilde tekrarlayın." diyerek sinirlendi.

Sunucu bu ifadelerinin ardından sözcüyü yayından aldı.

Cehennemin dibine kadar yolu var.

israil gazze soykirim 21.11 (1)

Çocukları Kimin Öldürdüğü Belli Değilmiş?!

Katil İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Gazzeli çocuğu kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü.

 Regev, MSNBC televizyonunda Mehdi Hasan'ın canlı yayında sorularını yanıtladı.

Katil İsrailli danışmanın Hamas'ın sivil ölümlere ilişkin rakamlarına güvenilmemesi gerektiğini savunması üzerine Hasan, "Kendi gözlerimle enkazdan çıkarılan birçok çocuk cesedi gördüm." dedi.

israil gazze soykirim 21.11 (2)

Regev ise "Bunlar Hamas'ın görmenizi istediği fotoğraflar." diye konuştu.

Hasan'ın, "Gazze'de çocukları öldürdüğünüzü kabul ediyor musunuz? Yoksa inkar mı ediyorsunuz?" sorusuna Regev, "Hayır, kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

israil gazze soykirim 21.11 (3)

Regev, İsrail'in saldırılarında ölen Gazzeli çocukları kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürerek, "Her şeyden önce, bu insanların, bu çocukların nasıl öldüğünü bilmiyorsunuz." ifadesini kullandı.

israil gazze soykirim 21.11 (4)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR