Bursa'nın eğitimdeki çığır açan projesi olan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), hayat boyu öğrenme ilkesiyle toplumun her kesimine dokunmaya devam ediyor. 2006'dan bu yana sürekli gelişerek şimdi 13 ilçede, 25 farklı mekanda, 541 branşta eğitim veren dev bir kurum haline gelen BUSMEK, yeni eğitim dönemine 12 bin 500 kursiyerle başladı.

halk universitesi1

Yenikaraman Kurs Merkezi'nde Başkan Aktaş'tan Özel Ziyaret

Endüstriyel Mutfakta İncelemeler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde 650 kursiyerle eğitime başlayan Yenikaraman Kurs Merkezi'ni ziyaret etti. Başkan Aktaş, 3 katlı binanın her köşesini dolaştı ve özellikle yemek ve pasta branşlarının uygulandığı revizyondan geçirilen endüstriyel mutfağı inceledi.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısının Tarihi Belli Oldu Bursaspor Divan Kurulu Toplantısının Tarihi Belli Oldu

halk universitesi3

Hayat Boyu Öğrenmenin Kıymeti

Aktaş, farklı branşlardaki kursiyerlerle sohbet ederken BUSMEK'in Bursa'da yıllardır hayatlara nasıl olumlu dokunduğunu anlattı.

“Hayat boyu öğrenme felsefesiyle Bursa’da yılardır hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Burada iş bulanlar oldu, kendi işini kuranlar veya işini geliştirenler oldu. Yenikaraman Kurs Merkezi’miz de özellikle bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Tüm kursiyerlerimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Yeni eğitim dönemi hayırlı olsun”
halk universitesi

Editör: Abdullah Argun