Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in açıklamaları, hem şiddete karşı duruşunu gösteriyor hem de meslektaşlarına futbola dönmeleri için çağrı yapıyor. Peki, Meler'in bu çağrısı futbol dünyasında nasıl bir etki yaratacak?

Yenice Sahası Modernizasyon Projesi'nde Son Aşamaya Gelindi! Yenice Sahası Modernizasyon Projesi'nde Son Aşamaya Gelindi!

Şiddete Karşı Net Mesajlar

Meler, 11 Aralık'ta yaşanan olayları detaylı bir şekilde anlatarak, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. "Hayatın her alanında şiddetin son bulmasını temenni ediyorum," diyerek şiddetin spor dahil her alanda sona ermesi gerektiğinin altını çizdi.

halil-umut-meler-0ptp_cover

Adalet Sürecinin Takipçisi Olacağım

"Neticesinde olayın sorumlularının, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğimi bilmenizi istiyorum."

- Neticesinde olayın sorumlularının, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğimi bilmenizi istiyorum. Günlerdir kamuoyunu meşgul etmekte olan bu menfur hadise, sadece bir spor müsabakası içerisinde yaşanmış gibi değerlendirilmemelidir. Şiddet maalesef hayatın her alanında karşımıza sıklıkla çıkmaktadır ve bazen telafisi olmayan sonuçlar doğurmaktadır. 

- Bugün dünya çapında gündem oluşturan bu olay neticesinde verilecek olan cezaların; spor ile birlikte sağlıkta, eğitimde, aile içinde, trafikte, sokaktaki günlük yaşantıda ve hayatın her alanında uygulanmakta olan şiddet olaylarında emsal olacak nitelikte caydırıcı olmasını diliyorum. Bu konuda hem adli makamlara hem de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurullarına caydırıcı cezalar verecekleri konusunda güvenim sonsuzdur. Bu şiddet ikliminden uzaklaşmak ve şiddetin her türlüsüne dur demek hepimizin görevi olmalıdır." 

Futbol Spor Mac (2)

Şiddete Karşı Toplumsal Farkındalık

"Bu olayın verilecek cezaların, hayatın her alanındaki şiddet olaylarında emsal olmasını diliyorum."
"Hayatın her alanında şiddetin ve şiddete olan inancın son bulmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulan Meler, "Yukarıda belirtmiş olduğum gibi ilgili tüm kurumların gerekli adımları fazlasıyla atmış olduğunu da düşünerek, futbolun hayatın doğal akışına dönmesi benim de beklentimdir. Bu kapsamda tüm detaylarıyla güvenliklerinin sağlanması koşuluyla çok sevdiğim hakem arkadaşlarımın yapmakta oldukları kamu görevine dönmesi ve müsabakaların devamı benim de arzumdur"

Super Ligde Maclarin Baslayacagi Tarih Belli Oldu Xfe6

Meler, bu süreçte kendisine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok kişi ve kuruma teşekkür etti. Ayrıca, hakem arkadaşlarına yönelik güvenliklerinin sağlanması koşuluyla görevlerine dönmeleri çağrısında bulundu.

Hakem Camiasından Destek ve Çağrı

Hakemlerin ve futbol dünyasının bu çağrıya nasıl yanıt vereceği merak konusu. Meler'in açıklamaları, futbolun şiddet gölgesinden sıyrılmasının önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR