Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde idari yönetim şemasında büyük bir değişiklik yapılmıştı. Bu kapsamda bazı şube müdürlükleri kapatılırken; 3 yeni daire başkanlığı oluşturulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

Büyükşehirde büyük değişim yaşandı. 3 daire başkanı görevden alınırken, daha evvel uygulama dışı bırakılan Genel Sekreter Yardımcılığı'na geri dönüldü. Karar değişikliğiyle tekrar 3 genel sekreter yardımcısı atandı.


Buna göre; Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Aka ile Ulaşım Daire Başkanı Gazali Şen yeniden Genel Sekreter Yardımcılığına getirildiler.

Bir süre önce Özel Kalem Müdürlüğü'nün istisnai kadrosundan devlet memurluğuna geçirilen AK Parti İl Kadın Kolları eski Başkanı ve Başkan Danışmanı Gülten Kapıcıoğlu da Genel Sekreter Yardımcısı yapıldı.

Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunan Abdülkerim Baştürk de yeni kurulan Protokol ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevine atandı.

İtfaiye Daire Başkanı Esat Yalman, Zabıta Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım ile Personel Daire Başkanı Numan Şeker görevden alınırken, Zabıta Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım eski görev yeri olan İtfaiye Daire Başkanlığı'na döndü.

Yeni Personel Daire Başkanı ise Gelirler Şube Müdürü Veysi Tutkun, Zabıta Daire Başkanı da Sadık Kibar oldu.

Yeni Kurulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine Park ve Bahçeler Daire Başkanı Murat Uşun getirildi.

Destek Hizmetleri Şube Müdürü Muhammed Ali Akaç'a Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı görevi verildi.

Yol Bakım Onarım Şube Müdürü Rüştü Şanlı, Gazali Şen'den boşalan koltuğa yeni Ulaşım Daire Başkanı olurken, Aka'dan boşalan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na ise Atık Yönetimi Şube Müdürü olarak görev yapan Yıldız Cindoruk verildi.

Bu arada Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Buran'ın da Baştürk'ten boşalan Özel Kalem Müdürlüğü görevini ek olarak yürüteceği öğrenildi.

Büyükşehir'in en yeni daire başkanlıklarından Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı'na da Nurullah Yıldız getirildi.