Gürsu Belediyesi, ilçe merkezindeki yeşil alan miktarını artırmak amacıyla Gürsu Şehir Parkı ve Mustafa Hallaç Parkı’nı kapsayan bir dönüşüm süreci başlattı. Hazırlanan revize projeyle iki park tek bir planlama içinde ele alınarak Gürsu Millet Bahçesi’ne dönüştürülüyor. Belediye ekipleri alanda ilk kazmayı vurdu.
Seçim vaadi hayata geçiriliyor
Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın seçim beyannamesinde yer alan projeler arasında bulunan Gürsu Millet Bahçesi için saha uygulaması başladı. Işık’ın bizzat ilk kazmayı vurduğu proje, toplam 17 dönümlük alanda planlandı.

Nitelikli yeşil alan hedefi
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, millet bahçesinin temel kullanım alanları nitelikli yeşil alanlardan oluşacak. İlçe merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı amaçlayan belediye, yürüyüş yolları, kaykay pisti, bisiklet parkurları, sosyal tesis, lavabo ve mescitlerin projede yer aldığını aktardı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından millet bahçesinin bahar döneminde hizmete açılmasının beklendiği bildirildi.

“Gürsulu yeter ki istesin, biz yaparız”
Proje sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Işık, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mevcut parkların yenilenmesi ve genişletilmesinin uygun görüldüğünü kaydetti. Işık, “Vatandaşlarımızın bu konuda özel bir isteği vardı. Ova kenti olduğumuz için nitelikli arazimiz fazla ancak yeni bir alanda dev bir yeşil alan yapmamız zordu. Mevcut parkı yenilemek ve büyütmek, yapılacak en mantıklı ve modern işti. Yeni projemiz eski parklarımızın çehresini tamamen değiştiriyor. Hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.



