GÖZ DOKTORU OPR. DR. ÖMER FARUK TABAR

Tarih 25 Ağustos 2005. O tarihte yaklaşık 7 yıldır -35 derece görme bozukluğu çeken Mevlüde Çimen (60) Bayburt’tan kız kardeşi Perihan Kocaman’ı ziyaret için geldiği İnegöl’de tavsiye üzerine gittiği İnegöl Devlet Hastanesi’nde gözlerini dünyaya yeniden açar.

 İnegöl Devlet Hastanesi Göz Doktoru Opr. Dr. Ömer Faruk Tabar başarılı bir ameliyat gerçekleştirerek, görmesi mucize olarak nitelendirilen kadının yeniden görmesini sağlar.

 

            Göz Doktoru Opr. Dr Ömer Faruk Tabar bugüne kadar sadece katarak şikayeti bulunan hastalar üzerinde uygulanan Fako (Lazer) sistemini, yüksek derecede görme bozukluğu (miyopi hastalığı) bulunan bir hasta üzerinde dener.

 

 göz_doktorunun_büyük_başarısı

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

            “Lasik yöntemi ile tedavi edilemeyen ve gözlük takamayan Mevlüde Çimen’in göz merceklerini boşaltarak suni mercek takan Dr. Tabar, iki hafta içinde her biri 15 dakika süren iki ameliyat sonrasında büyük bir başarıya imza attı.

İnegöl'de Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane İnegöl'de Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

            Operasyonun ardından hastanın gözlerini açtığında görme bozukluğunun tamamen bitmiş olduğunun anlaşılması, hastanede büyük bir sevinç yaşanmasına neden oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mevlüde Çimen, “ 7 yıldır yaşadığım görme bozukluğu nedeniyle bir çok kaza yaşadım. Sakatlandım, günlük hayatımda artık hiçbir şey yapamaz duruma gelmiştim.

Bugüne kadar bir çok ilde tedavi oldum ama görme problemim çözülemedi. Son olarak kız kardeşimi ziyaret için geldiğim İnegöl’de bana Dr. Ömer Faruk Tabar’ı tavsiye ettiler. Kendisine gittiğimde büyük bir ilgi ile karşılaştım. Yaklaşık 45 gündür süren tedavi programım sonunda artık eski günlerime geri döndüm. Bugün benim en mutlu günlerimden biri. Doktoruma ne kadar teşekkür etsem azdır. Onun gibi doktorların ülkemizde artmasını diliyorum” dedi.

            Dr. Ömer Faruk Tabar ise “Riskli bir operasyon gerçekleştirmemize rağmen kendimize olan inancımızla sonuca ulaştık. Hastamızın her iki gözünde de görme problemi vardı. Sol gözü tamamen göremez durumundaydı. Katarak sorunu olan hastalarda denen Fako yöntemi ile her iki gözün merceklerini boşaltarak suni mercek taktık.

Bir hafta aralıklarla yaptığımız iki ameliyat sonrasında hastamızın artık uzak ve yakın görme problemi tamamen sona erdi. Bu sistemle operasyonların yurt dışında büyük kliniklerde yapıldığını duymuştum ancak -35 derece görme problemi olan hastalarda yapıldığını duymadım. Yaptığımız bu çalışma gelecek için bizim önümüzü açtı” diye konuştu.

            Bu arada Devlet Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr. Tahsin Hasanoğlu bir açıklama yaparak Ömer Faruk Tabar’ı başarıyla tamamladığı operasyon nedeniyle kutladı. Dr. Hasanoğlu ameliyat için hastane yönetimi olarak tam destek verdiklerini ve merceklerin alımını döner sermaye aracılığı ile karşıladıklarını bildirdi.

göz_doktorunun_büyük_başarısı_[1]

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2005  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

Editör: AYHAN BAYRAKTAR