Google, kullanıcılarının yanıtları daha iyi ayarlayabilmeleri için Gemini adlı sohbet robotunu güncelledi. Bu güncelleme, kullanıcıların yanıtları kendi tercihlerine göre özelleştirmesine olanak tanıyor ve şu anda yalnızca İngilizce olarak ve Gemini’nin web sürümünde kullanılabiliyor. Peki bu güncelleme ne işimize yarayacak?

Google Gemini, kullanıcı tercihlerine göre ayarlanabilir yanıtlar sunuyor

Gemini’nin yeni güncellemesi, kullanıcılara sohbet robotunun yanıtlarını kendi sorgularına tam olarak uyması için ince ayar yapma imkanı veriyor. Artık Gemini’den tüm metni yeniden oluşturmasını istemenize gerek kalmadan, değiştirmek istediğiniz bölümü hızlıca düzenleyebilirsiniz. Bunun için, favori web tarayıcınızda Gemini’yi açmanız yeterli.

Gemini’nin yanıtlarını ayarlama

Yanıtı oluşturduğunuzda, değiştirmek istediğiniz kısmı vurgulayın ve kalem simgeli küçük balona tıklayın. Karşınıza dört seçenek çıkacak: Yeniden Oluştur, Daha Kısa, Daha Uzun ve Kaldır. “Yeniden Oluştur” seçeneği ile yanıtları tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Google Gemini, Yeni Güncelleme Ile Chatgpt’yi Üzebilir!2

Dikkat edilmesi gerekenler

Eğer isterseniz, “Prompt ile Değiştir” alanına yazarak Gemini’ye istediğiniz değişiklikleri yazılı olarak da iletebilirsiniz. Ancak, eğer istekleriniz sohbet robotuna yanıtı nasıl değiştireceği konusunda rehberlik etmez veya desteklenmeyen metin biçimlendirme değişiklikleri isterse, “Gemini bunu yapamaz” yanıtı alabilirsiniz.

Ayrıca, sorgularınız belirsizse veya Google’ın Yasaklanmış Kullanım Politikasını ihlal ediyorsa, AI bir engelle karşılaşabilir. Google, son güncellemeden birkaç gün önce, Gemini’nin görüntü oluşturma özelliğini durdurdu.

Yeni  İş Alanları ve Kazanç Yolları Yeni İş Alanları ve Kazanç Yolları

Bu karar, AI’nin tarihsel olarak yanlış veya saldırgan görüntüler oluşturmasından sonra alınmıştı. Gemini’nin önümüzdeki haftalarda bu endişeleri gidermek için bazı ayarlamalarla geri dönmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi