Mutluluk Vagonu Bursa Gönüllülük Platformu,Şanlıurfa, Adıyaman, Ankara, Iğdır ve Bursa İnegöl'de eş zamanlı olarak İsrail’in barbarca ve vahşice katlettiği Filistinli masum siviller için dünyada daha önce hiç yapılmamış bir etkinlikle tepkilerini gösterdi.

Genç Gazete Gökyüzü %22Filistin'e Özgürlük%22 Mesajıyla Renklendi4

Filistin’in Sesi Gökyüzünde Yankılandı

Etkinlik, il temsilcileri ve gönüllülerin öncülüğünde, ailelerin ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. Çocukların yüzlerine Filistin renkleri çizilirken, ellerindeki Filistin bayraklı uçurtmaları uçurarak Filistin'in direnişine destek verdi.

Genç Gazete Gökyüzü %22Filistin'e Özgürlük%22 Mesajıyla Renklendi1

“2021 Haziran ayında İsrail’in 11 gün süren saldırıları sonucunda psikolojik olarak çok kötü etkilenen çocuklar için düzenlediğimiz bu etkinlik, onların yaralarını sarmaya ve "Filistin'in özgürlüğü" mesajını tüm dünyaya duyurmaya yöneliktir.” - Mervegül Uzun, Mutluluk Vagonu Bursa İl Temsilcisi

Genç Gazete Gökyüzü %22Filistin'e Özgürlük%22 Mesajıyla Renklendi2

Mutluluk Vagonu Gönüllülük Platformu'nun kurucuları Veysel Tok ve Mehmet Ali Yiğit, bu etkinliğin mazlumun yanında olduklarını ve ana gayelerinin yeryüzündeki tüm çocuklara destek olmak olduğunu vurguladı. Gönüllüler, bu tür etkinliklerle dünya çapında farkındalık yaratmayı ve Filistin halkının sesini duyurmayı amaçladıklarını aktardı.

Hamzabey Oğlu Derviş Mehmet Bey kimdir? Hamzabey Oğlu Derviş Mehmet Bey kimdir?

Genç Gazete Gökyüzü %22Filistin'e Özgürlük%22 Mesajıyla Renklendi3

Kaynak: Abdullah Argun