Bursa Kent Konseyi ve Bursa Planlama Ajansı tarafından yürütülen 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarına halkın görüşlerinin dahil edilmesi amacıyla ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantıları 17 ilçede düzenleniyor. Son olarak Yenişehir ilçesinde yapılan toplantıda, katılımcılar, Bursa ve ilçelerinin geleceği hakkında beklentilerini dile getirdi.

Genç Gazete Geleceğin Bursa’sına Vatandaşlardan Büyük Katkı 1

Toplantıların Hedefi Geleceği Şekillendirmek

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, toplantıların amacının 2050 yılına dair vizyon oluşturmak olduğunu belirterek, “İlçelerimizde yaşayanların beklentilerini öğrenmek, dile getirilen sorunlara çözüm önerileri getirmek ve bunları yönetimlere iletmek istiyoruz” dedi. Aksoy, toplantıların sonunda elde edilen verilerin Bursa Planlama Ajansı tarafından değerlendirileceğini ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Genç Gazete Geleceğin Bursa’sına Vatandaşlardan Büyük Katkı 2Yenişehir Kent Konseyi'nden Katkı

Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Hakan Erdoğan ise toplantıların 17 ilçeyi kapsayarak sürdürülmesinin çok değerli olduğunu belirterek, kent konseylerinin bir araya gelmesinin önemli bir değer ortaya çıkardığını dile getirdi. Toplantının sonunda katılımcılar, ilçelerinin güçlü ve zayıf yönleri hakkında görüş bildirdi ve 2050 yılında nasıl bir Bursa görmek istediklerini paylaştılar.

Bursa ve İnegöl’de Saatlik Hava Durumu (24 Mayıs 2025 Cumartesi)
Bursa ve İnegöl’de Saatlik Hava Durumu (24 Mayıs 2025 Cumartesi)
İçeriği Görüntüle

Toplantılarda, “İlçenizin zayıf yönleri nelerdir? İlçenizin güçlü yönleri nelerdir? 2050 yılında ilçenizi ve Bursa’yı nasıl görmek istiyorsunuz?” gibi başlıklar altında yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi. Katılımcılar, Yenişehir’e dair beklentilerini ve gelecek vizyonlarını dile getirdi.

Kaynak: BÜLTEN