Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği

26 Nisan 2018 tarihinde Okyanus Kolejleri Genel Merkez BARGEM (Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilen OBİT yarışmasında İnegöl Okyanuslu öğrenciler "Bilişimsel Tasarım" dalında İnegöl Okyanus Koleji de verilen Kodlama eğitimi sayesinde yapmış oldukları; H-TECH adlı projeleriyle ambulanslardaki hastaların sağlık durumlarının analiz ederek yönlendirilen hastaneye hasta bilgilerinin düşmesiyle yanlış müdahalelerin önüne geçmeyi planladılar. Bu projeyle aldıkları derece ile İnegöl Kampüsünü gururlandırdılar.

Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey, Genel Müdür Lokman Demiray, yönetim kurulu, velileri, öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen ve tüm gün süren OBİT organizasyonu Okyanus kolejleri için geleneksel bir yarışma haline geldi.

Bu yıl 25 farklı Okyanus Koleji kampüsünden toplamda 367 proje başvurusu gerçekleşti ve bunlardan 77 tanesi yani 154 öğrenci final sergisinde yarışmak üzere İstanbul Merkez Kampüste buluştu. Bilişimsel Tasarımlar, Çevre ve Enerji Temalı Tasarımlar, Endüstriyel Tasarımlar ve Sanatsal Tasarımlarda birbirinden değerli projeler sergileyen öğrenciler alanında uzman 12 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

İnegöl Okyanus Koleji Öğrencileri ise "Bilişimsel Tasarım" dalında 77 projenin yarıştığı alanda 2.lik alarak İnegöl Kampüsünü gururlandırarak öğrenciler yarım altın ödülünü kazandılar. OBİT yarışması ödül töreni sonrası keyifli bir mangal partisiyle son buldu. Okyanus Kolejinin Ankara, Adana, Antalya, Bursa ve İzmir kampüslerinden yarışmaya katılan 66 öğrenci 27 Nisan Cuma günü "Tüm gün sürecek bir İstanbul Gezisi" programıyla gezdirildikten sonra şehirlerine başarılarla yeni arkadaşlıklarla ve güzel anılarla döndüler.