Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Karapelit köyünde, gece yarısı yaşanan sıradışı bir olay yerel halkın dikkatini çekti. Köyün girişindeki köprüde, bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedilen ayının görüntüleri, internet üzerinde geniş ilgi gördü.

Yerel Halkın Gözünden Ayı Karşılaşması

Ayı Köprüde Nasıl Kaydedildi?

Akşam saatlerinde köylerine dönen vatandaşlar, köprüye geldiklerinde ayıyla karşılaştı. Ayının köprüden nasıl indiği, cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

Ayı Ile Karşılaşma Köylü (1)

Yerel Tanıkların Anlatımları

"Yaşar Öztürk, "Akşam saat 22.00'de işten çıktım köye gidiyordum. Çavdarhisar güzergahından giderken köyümüze dönen yol ayrımında bir karartı gördük. Biz önce domuz zannettik, sis vardı ve ağır gittik. Köprüye gelince ayı önümüzde ayağa kalktı iki ayağı üzerinde. Aramızda yaklaşık 10 metre vardı. Saldırmasından ve üzerimize gelmesinden endişe duyarak korna bastık. Köprünün üzerinden bir iki kez atlamayı denedi sonra köprünün sonunda aşağı atladı. Atladığı yer çok yüksek değil, bir buçuk metre kadar bir yerdi ve hızla uzaklaşarak gözden kayboldu. Ancak biz bu ayıyı ilk kez gördük. Daha önce bizim köy yakınlarında hiç ayı gören olmadı. Bölgemiz ilçenin sebze meyve ürünlerini üretip geçimini sağlar, ancak şimdiye kadar bizim mahsulümüze hiç zarar vermedi. Kasım ayında kış uykusuna yatması lazım ancak aç kaldığı için uyumamış olabilir" dedi." - Yaşar Öztürk
Ayı Ile Karşılaşma Köylü (3)
"Bu sene çok ayı ve yaban hayvanı görülmeye başlandı. Ormanlara giden vatandaşların dikkatli olmaları gerek." - İsmail Durkun

Yaban Hayvanları ve Güvenlik Önlemleri

Bölge sakinleri ve yetkililer, artan yaban hayvanı görüntülemeleri üzerine vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR