Farklı segmentlerdeki otomobil modelleriyle bilinen Ford, bir zamanların en çok satan crossover’ını iptal ediyor. Bir fabrikada çalışanlara gönderdiği mesaja göre, Ford Edge üretimi Nisan ayından itibaren sonlanacak.

Ford Edge üretimi Nisan’da durdurulacak

Ford Motor Company, işçi sendikasına gönderdiği duyuru kapsamında Edge crossover modelinin fişini çekeceğini açıkladı. Kanada’da devam eden montaj hattının, 16 Nisan’da kapatılacağını ifade etti. Bu da Edge 2024’ün son model olacağı anlamına geliyor.

2006’dan beri üretimde olan crossover, Avrupa ve ABD pazarı için Ford’un en çok satan araçlarından biriydi. Piyasadaki ilk yılında 130 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirdiği belirtildi. Ancak 2020’den bu yana talebin azaldığı ve satışların düşüş gösterdiği aktarıldı.

Ford Bu Modelini 18 Yıl Sonra Iptal Ediyor!3

Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!

Edge’in crossover pazarındaki pozisyonu, Ford Escape ve Kuga arasında bulunuyordu. Orta seviye SUV olarak da adlandırılan araç, elektrikli model görmeden tarihe karışacak.

Edge üretiminin sona ermesi, Ford’un elektrifikasyona yönelik değişiminin de bir parçası. Otomobil üreticisi, 2028 yılına kadar beş yeni elektrikli araç sunmak istiyor. Bunun için de Edge montajının yapıldığı fabrikayı kullanacak. Kanada’daki fabrikaya 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Fabrika Yöneticisi Marc Brennan ise elektrikli modellere geçiş sürecine ilişkin ayrıntıların henüz belirsiz olduğunu söyledi. Ancak tesis dönüşümü tamamlandığında, elektrikli araç üretiminde merkez olacağını dile getirdi.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK