Fethiye, tarihin ve doğanın iç içe geçtiği, her bir köşesinde farklı macera ile keşifle dolu bir Ege incisi. Mavi bayraklı plajları, eğlence mekanları, her bütçeye hitap eden otelleri ile Fethiye, her yıl milyonlarca turistin rotasında ilk sıralarda yer alıyor.

Fethiye'de Gezilecek en güzel yerlerin listesi

Ölüdeniz

Ölüdeniz, Muğla Fethiye'nin merkezine sadece 13 kilometre mesafede, doğanın cömertçe sergilediği tablo gibi dururken dünyanın en güzel kumsalı unvanını taşıyor. Kendi kendini sürekli temizleyen plajı, dalgasız mavi denizi, yemyeşil Babadağ'ın eteklerinde bulunmasıyla tatilciler için ideal bir cennet. Antik çağlardan beri ışık ve güneş diyarı olarak kabul edilen Ölüdeniz, doğa severlerin deniz tutkunlarının gözdesi. Yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktivitelerle ziyaretçilerine unutulmaz anılar yaşatıyor.

Fethiye'de Gezilecek en güzel yerlerin listesi

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, 1995 yılından beri koruma altında olan ve Babadağ'ın eteklerinde yer alan vadi, Fethiye gezilecek yerler arasında en ünlü doğal güzelliklerinden birisi olma özelliğini koruyor. İçerisinde yüz binlerce kelebek, zengin vahşi yaşam çeşitliliği barındıran vadi, tekne gezilerinin vazgeçilmez duraklarından biri.

Likya Yolu

Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotası olan ve Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan 535 kilometrelik Likya Yolu, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olarak kabul ediliyor.

Kabak Koyu

Fethiye'nin doğa cenneti Kabak Koyu, tekne gezileri ve doğa yürüyüşleriyle keşfedilebilecek güzellik sunuyor. Faralya Köyü sınırlarında yer alan ve kızılçam ağaçlarıyla bezeli 1. derece sit alanı, çam ormanları ile masmavi denizi ile büyülüyor. 1987 yılında keşfedilerek koruma altına alınan koy, sarp kayalarla çevrili 200 metrelik kumsalı, kristal berraklığındaki deniziyle Türkiye'nin en gözde koylarından biri olarak biliniyor.

Saklıkent Kanyonu

Avrupa'nın en büyük ikinci kanyonu olarak yılda yarım milyon ziyaretçi ağırlayan Saklıkent Kanyonu, Fethiye'ye sadece 43 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 14 kilometre uzunluğundaki bu muhteşem kanyon, kayalık oluşumları, dar, yüksek geçitleriyle doğa severlerin favorisi oluyor.

Cennet Koyu

Kristal berraklığındaki denizi ve el değmemiş doğasıyla Cennet Koyu, adını hak eden bir cennet köşesi. Fethiye'deki koy zorlu ulaşımı sayesinde bakir güzelliğini koruyarak doğaseverler için ideal kaçış noktası oluyor. Berrak dalgasız denizinde pek çok balık türü bulunurken, etrafındaki kamp alanları, yürüyüş yolları ile keşif imkanı sunuyor. Tekne turlarının tüplü - tüpsüz dalış turlarının uğrak noktası olan bu koy, ünlü Likya Yolu'nun da bir bölümünü oluşturuyor.

Fethiye Kordon

Fethiye Kordon, sahilin etkileyici güzelliklerini sergileyen popüler bir yürüyüş rotası. Fethiye sahilinin renkli balıkçı tekneleri, büyüleyici Ege deniz manzaraları, kalabalık kafeleri ile dolu olup, tüm aktiviteleri dinlendirici keyifli hale getiriyor.

Çalış Plajı

Fethiye'de gidilmesi gereken yerler arasında en üst sıralarda yer alan Çalış Plajı, berrak deniz ile güneşi keşfetmek isteyenler için mükemmel bir yer olarak geçiyor. Hatta serin esintileri sayesinde en sıcak günlerde bile keyifli deneyim sunuyor. Plaj, çeşitli su sporları, eğlence mekanları, gastronomi noktaları ile dolu olmasıyla dikkat çekiyor.

Paspatur Çarşısı

Fethiye'nin tarihi dokusunu yansıtarak kalabalıkla canlanan Paspatur Çarşısı, renkli şemsiyeleri, çiçek dolu evleriyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Alışveriş severler için Fethiye'deki en popüler noktalardan biri olan çarşıda el dokuması halılar, kilimler, farklı lezzetler bulabilirsiniz. 1700'lü yıllardan kalma tarihi çarşı, Fethiye Yat Limanı'na yürüme mesafesinde bulunduğundan kolay ulaşımı ile dikkat çekiyor.

Yaka Park

Fethiye'nin sadece 32 kilometre uzaklığındaki Yakapark, turistlerin yaz tatillerinde sıklıkla ziyaret ediyor. Berrak suyunun serinliği ile taze alabalıkların lezzeti ile dikkat çeken park, ağaçlarla çevrili doğası, canlı atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor.

İztuzu Plajı

Fethiye'den 106 kilometre uzaklıkta bulunan İztuzu Plajı, altın kumları ile 4,5 kilometrelik mavi bayraklı sahili ile ün kazanıyor. Aynı zamanda deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarından biri olması nedeniyle "Kaplumbağa Plajı" olarak da anılıyor. Deniz kaplumbağalarının korunması için gece saatlerinde ziyaretçilere kapalı olan plaj, tatlı su ile deniz suyunun birleştiği nadir plajlardan biri olmasıyla da öne çıkıyor. İztuzu'nun su altı zenginliklerini keşfetmek isteyenler içinse tüplü - tüpsüz dalış turları da düzenleniyor.

Gizli Kent Şelalesi

Fethiye'nin 47 kilometre uzağındaki Gizlikent Şelalesi, doğa severler ile fotoğrafçıların Fethiye'deki seyahatlerinde kaçırmaması gereken bir nokta olarak öne çıkıyor. Yaz aylarında serin sularının sunmuş olduğu huzur, ziyaretçileri mest ediyor. Seyir terasları, yürüyüş yolları, doğal güzelliğin çam ağaçlarıyla çevrili eşsiz manzarasını yakalamak için fotoğraf çekiyor. Şelalenin çevresindeki tesislerde dinleniyor, yöresel lezzetler deniyor, şelale göletlerinin serin sularına girerek ferahlıyor.

12 Adalar

Fethiye tekne turu rotası olan 12 Adalar, gerçekte 20'ye yakın büyük - küçük adadan oluşuyor. Adalar arasında, turistik açıdan gelişmiş olanlarla birlikte, doğal güzelliklerini halen koruyan sakin adalar da bulunuyor. İlgilenenler, turistik adaların mavi bayraklı plajlarında güneşleniyor, çarşıları geziyor, eğlence mekanlarında vakit geçiriyor.

Katrancı Koyu Doğa Parkı

Fethiye'nin yeşil kalbi olan Katrancı Koyu Tabiat Parkı, 20 hektarlık alan üzerinde doğaseverlerin beğenisine sunuluyor. Tabiat parkı, çadır, karavan alanları ile ziyaretçilerini çekerken aynı zamanda muhteşem deniz manzarasıyla Katrancı Koyu ve Kızlar Koyu'nun güzelliklerini paylaşıyor. Doğa yürüyüşleri sırasında sığla ağaçları, sakız ağaçları, kızılçam ve ılgın ağaçlarının eşlik ettiği park, endemik bitkiler, vahşi yaşam çeşitliliği ile fotoğrafçıların favorisi haline geliyor.

Şövalye Adası

Fethiye turistik yerler arasında yer alan Şövalye Adası, doğa ile tarihin eşsiz birleşimi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Fethiye Limanı önünde, Telmessos Körfezi'nde sessiz sakin bir konumda yer alan ada, butik otelleri ile huzurlu bir tatil ya da günübirlik gezi olanağı sunuyor. Rodos Şövalyeleri'nden ismini alan ada 15. yüzyıldan kalma kale, etkileyici mozaiklerle tarih severleri cezbediyor.

Afkule Manastırı

Fethiye'nin doğa yürüyüşlerine ev sahipliği yapan Afkule Manastırı, hem doğasıyla hem de manzarasıyla büyülüyor. Deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte konumlanarak endemik bitkilerle çevrili bu tarihi yapı, eşsiz deniz manzarası ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor.

Fethiye Darboğaz Koyu

Fethiye'nin bakir güzelliklerinden olan Darboğaz Koyu, yürüyüş ve kamp severler için adeta bir cennet niteliği taşıyor. Tekneyle ulaşılan el değmemiş koy, turkuaz denizi, doğal kaya göletleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Faralya Köyü

Fethiye'nin büyüleyici yerlerinden olan Faralya Köyü, 25 kilometre uzaklıkta doğa harikası olarak kendini gösteriyor. Çam ağaçlarıyla çevrili dağ yamaçlarından Ege Denizi'ni panoramik olarak izleme imkanı sunan köy, Antik Likya Yolu üzerinde yer alıyor.

Tlos Antik Kenti

Fethiye'nin 42 kilometre dışında yer alan Tlos Antik Kenti, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaparak M.S. 43 yılında Roma döneminde inşa edilmiş. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kent, Likya'nın büyük kentlerinden biri olup, dağ eteklerindeki etkileyici kaya evleri ile tapınaklarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Günlüklü Koyu

Fethiye ve Göcek arasında konumlanan Günlüklü Koyu’na iki ilçeden de kolayca ulaşım sağlanıyor. Bitki çeşitliliği, çam ormanlarıyla sarılmış denizi ile ünlü olan koy, Muğla Küçük Kargı Tabiat Parkı'nda yer alıyor. Çam ağaçlarının altında uzanan geniş kumlu sahiliyle adeta tropikal bir adada gibi hissettiriyor.

Yanıklar Köyü

Sadece 15 kilometre uzaklıkta bulunan Fethiye'nin Yanıklar Köyü, sığla ağaçlarıyla çevrili eşsiz doğa harikası olma özelliği taşıyor. Ege köyü, ince kumlu sahili, tonlarına doyamayacağınız mavilikleriyle tanınıyor. Ayrıca meyve ile çam ağaçlarının arasına serpiştirilmiş doğa otelleri de dikkat çekiyor. Yanıklar Köyü, eko-turizm anlamında Türkiye'nin önemli noktalarından biri olup, berrak denizinin yanı sıra el değmemiş akarsularıyla da ziyaretçilerine farklı deneyimler sunuyor.

Telmessos Antik Kenti

Fethiye'deki tatilinizde Türkiye'nin önde gelen antik kentlerinden Telmessos Antik Kenti'ni ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. M.Ö. 3000 yıllarına uzanan tarihî geçmişiyle Ege Bölgesi'ndeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Telmessos, antik dönemin büyük şehirlerinden biriydi. Bu sebeple adını Apollon'un oğlu Telmessos'tan alıyor. Kayalara oyulmuş büyüleyici tapınakları, mabetleri, yaşam alanlarıyla, dünya genelinde arkeoloji meraklılarını kendine çekiyor.

Kızılada

Fethiye'den kolaylıkla tekne turları ile ulaşabileceğiniz bir başka doğa harikası Kızılada, adını gün batımında kızıla bürünen kumlarından alıyor. Fethiye sahilinden 6,4 kilometre uzaklıkta bulunan bu büyüleyici ada, üzerinde yer alan şirin deniz feneri, deniz ürünleri restoranı, küçük bir hostel ile sakin bir kaçış rotası sunuyor. 1800'lerde Fransa'dan ithal tuğlalarla inşa edilen Kızılada Feneri, yüzyıllardır denizcilere yol gösteren panoramik manzaralarıyla büyülüyor.

Toparlar Şelalesi

Fethiye merkeze 69 kilometre uzaklıkta, yapılaşmadan uzak, doğal güzelliğini yitirmemiş Toparlar Şelalesi, doğa harikası olarak karşımıza çıkıyor. Küçük ancak etkileyici şelale, kaya oluşumları arasından akan berrak suları, yaz aylarında bile serinliğini koruyan göletiyle, doğayla baş başa huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için birebir. Yazın kavurucu sıcaklarına karşı serin bir mola vermek, unutulmaz doğa fotoğrafları çekmek, derin göletinde dalış yapmak için Toparlar Şelalesi ideal seçim olabilir.

Soğuk Su Koyu

Fethiye'den sadece 14 kilometre uzaklıkta yer alarak tekne turlarının sıkça uğradığı durak olan Soğuk Su Koyu, huzurlu bir deniz keyfi sunuyor. Karadan ulaşımı zor olan koy, kristal gibi suyu, hatta en sıcak günlerde bile serinliğini koruyan denizi, çam ağaçlarıyla çevrili kumsalıyla tanınıyor. Yat ve tekne turizminin popüler olduğu bölgede, şnorkelle dalış aktiviteleri çokça tercih ediliyor. Yaz sıcağında serin sulara girmeyi sevenler ile denizin berraklığında balıklarla birlikte yüzme hayali kuranlar için Soğuk Su Koyu ideal bir dinlenme noktası olabilir.

Dalyan Kaya Mezarları

Fethiye'nin 71 kilometre dışında konumlanmış olan Dalyan Kaya Mezarları, eski çağların önemli ticaret merkezi Kaunos Antik Kenti'nin büyüleyici bölümünü oluşturuyor.

Belcekız Plajı

Fethiye'nin merkezine 12 kilometre mesafede, Ölüdeniz beldesinde yer alan, üç kilometrelik altın sarısı kumsalıyla uluslararası bilinirliğe sahip Belcekız Plajı, bölgenin en popüler deniz kıyılarından biri. Özellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğrayan plaj, Babadağ'ın nefes kesici manzarası altında güneşlenme fırsatı sunuyor. Yamaç paraşütçülerinin iniş noktası olarak da hizmet veren plaj, rüzgar ile dalga şartları sayesinde rüzgar sörfü, uçurtma sörfü, deniz paraşütü gibi su sporları için de ideal ortam sağlıyor.

İnlice Plajı

Fethiye ile Göcek'in tam ortasında konumlanan İnlice Plajı, bölgenin çocuklu aileler tarafından en çok rağbet edilen kıyılarından biri. Geniş ama sığ denize sahip olan plaj, arkasında yer alan piknik alanları, küçük oteller, restoranlar, kafelerle ziyaretçilerine cazip bir ortam sunuyor. Ücretsiz girişin mümkün olduğu plajda, şezlong/şemsiye kiralanabiliyor, atıştırmalıklar satın alınabiliyor.

Dalaman Çayı

Fethiye'nin merkezinden 68 kilometre mesafede bulunan Dalaman Çayı, su sporları ile raftingin keyfini çıkarabileceğiniz öncelikli destinasyonlar arasında yer alıyor. Türkiye'nin su sporları açısından hızla popülerleşen bölgelerinden biri olan çay, sahip olduğu kullanışlı parkuru sayesinde aileler tarafından da rafting için sıklıkla seçiliyor. Çay etrafında yerleşik balık restoranları, nefes kesen doğa manzaralarına karşı taze hava eşliğinde huzurlu bir gün arayan ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

Kıdrak Koyu

Kelebekler Vadisi ile Kabak Koyu arasındaki Kıdrak Koyu, geniş yeşil alanıyla Kıdrak Milli Parkı'nın bir bölümünü oluşturuyor. Hem tekne gezileri ile dalış turlarının uğrak noktası hem de kuş gözlemi, doğa fotoğrafçılığı, trekking, kamp gibi aktivitelerin merkezi olan Kıdrak Koyu, olağanüstü deniz manzaralarına ev sahipliği yapan yürüyüş parkurlarıyla dikkat çekiyor.

Sidyma Antik Kenti

Fethiye ve Kaş arasında, Seydikemer ilçesi içerisinde yer alıp 48 kilometrelik bir mesafede bulunan Sidyma Antik Kenti, iki bin yıllık geçmişi, çarpıcı yapılarıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Roma döneminin en kıymetli ticaret merkezlerinden biri olarak ön plana çıkarak statüsünü Bizans dönemine kadar koruyan kent, 35 metrelik uzunluk ile 3 metreye ulaşan yüksekliğe sahip surlarıyla etrafını sarıyor.

Kumburnu Plajı

Ölüdeniz merkeze çok yakın bir mesafede olan Ölüdeniz Milli Parkı'nın içerisinde bulunan Kumburnu Plajı, Mavi Bayrak ödülüne layık görülmüş doğa harikası. Koruma altındaki milli park bölgesi içerisinde yer alması, bu plajın dokunulmamış doğal güzelliklerini muhafaza etmesini sağlıyor. İki kilometreyi aşan uzunluktaki sahili, huzur veren dalgasız denizi, sığ sularıyla Kumburnu Plajı, çocuklu ailelerin turist kalabalığından uzaklaşmayı arzulayan tatilcilerin vazgeçilmezi oluyor.

Sarıgerme Plajı

Ülkemizin en uzun plajlarından biri olarak Fethiye'den sadece 55 kilometre mesafede bulunan Sarıgerme Plajı, orman yolu üzerinde tavus kuşlarıyla birlikte yürüyüş yaparak ulaşabileceğiniz bir cennet. Altın rengindeki kumları ile göz alıcı mavi denizi ile plaj her ziyaretçiyi kendine hayran bırakıyor. Beton yapıların olmadığı sayede doğallığını muhafaza eden plaj, piknik yapmak denizin keyfini sürmek isteyenler için en popüler destinasyonlardan biri oluyor.

Amistas Kaya Mezarı

Fethiye'nin merkezine yakın konumda yer alarak dünya çapında tanınan tarihi hazinenin parçası olan Amistas Kaya Mezarı, M.Ö. 4. yüzyıla dayanan Likya mimarisi ile göz kamaştırıyor. Büyüleyici yapının kimin anısına yapıldığına dair kesin bilgi bulunmasa da çevresi çeşitli lahitlerle süslenmiş olan görkemli mezar, Fethiye ile Ege Denizi'nin muhteşem manzarasını sunuyor.

Letoon Antik Kenti

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almasıyla Türkiye'nin en meşhur antik kentlerinden biri olmasıyla ünlenen Letoon Antik Kenti'nin M.Ö. 7. yüzyılda kurulduğu düşünülüyor. Fethiye görülmesi gereken yerler arasında bulunan antik kent, bir zamanlar Likya medeniyetinin dini merkezi olarak bilinirken Leto, Apollon, Artemis'e adanan görkemli tapınaklarıyla da tanınıyor. Ayrıca kentte M.Ö. 4. yüzyıla tarihlenen kitabeler de bulunuyor. Antik çeşmeler, lahit mezarlar, sütunlu caddeler, Roma dönemine ait kilisesiyle dikkat çeken Letoon Antik Kenti, tarih severlerin uğrak noktası olurken Likya Yolu'nun bir parçasını oluşturuyor.

Karaot Plajı

Fethiye'nin Yanıklar köyünde bulunarak sit alanı kapsamında korunan Karaot Plajı, doğayı tüm güzellikleriyle sergiliyor. Meyve bahçeleri arasında yürüyüşler yapabileceğiniz veya sakin atmosferde denize girebileceğiniz plaj, aynı zamanda denize kadar uzanan sığla ağaçlarıyla etkileyici bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Girdev Gölü

Fethiye'nin 87 kilometre dışında, Seydikemer sınırları içinde bulunan Girdev Gölü, çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yaparak bölgenin doğal güzelliklerinden birini oluşturuyor. 1800 metre yükseklikteki Girdev Yaylası ile çevrili bu göl, yaz aylarında piknikçilerin, doğa gezginlerinin ve fotoğrafçıların sıkça ziyaret ettiği bir yer haline geliyor.

Fethiye Aşıklar Tepesi

Özellikle geceleyin Fethiye'nin nefes kesici manzarasını sunan Aşıklar Tepesi, ilçenin en gözde mekanlarından biri oluyor. Bu tepeden ulaşım, meyve ve çam ağaçlarının olduğu hoş bir yürüyüş parkuru ile sağlanabiliyor. Zirvede yer alan kır bahçeleri, kafeler, dükkanlar, ziyaretçilere hizmet veriyor. Fethiye Kalesi'nin yakınında bulunduğundan çevresinde Likya mezarlarını barındıran bu tepe, yerli yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Pınara Antik Kenti

Likya döneminin en büyük kentlerinden biri olan ve demokratik sistemin temellerinin atıldığı Pınara Antik Kenti, bölgenin en görkemli tarihi yerlerinden biri olarak karşınıza çıkıyor. Antik kentin yapılış tarihi, M.Ö. 340 yıllarına kadar dayandığından bir dönem Büyük İskender, Bergama, Roma İmparatorluğu tarafından yönetiliyor. Tepenin zirvesinde konumlanarak Babadağ'ın harika manzarasını sunan kentte, 3200 kişilik etkileyici antik tiyatro, agora, yaşam alanları, mabetler ziyaretçilere açık oluyor.

Fethiye Kalesi

Fethiye ve Ege Denizi'nin büyüleyici panoramik manzarasına ev sahipliği yapan Fethiye Kalesi, Amistas Kaya Mezarı'nın hemen yanında konumlanıyor. 15. yüzyılda Rodos şövalyeleri tarafından inşa edilen tarihi yapı, ilçe merkezine sadece 3 kilometre mesafede yer alıyor. Günümüzde sadece bir kısmı ayakta kalmış olan kale etkileyici manzarasıyla ziyaretçileri büyülüyor.

Gemile Adası

Fethiye'den kolaylıkla ulaşılabilen Gemile Adası, yani diğer adıyla Aya Nikola Adası, M.S. 5. yüzyılda inşa edilen kiliselerle tarih kokuyor, Ölüdeniz'e yalnızca 7 kilometre mesafede yer alıyor. Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı, bakir koya sahip olan ada, ziyaretçilerine kristal gibi berrak bir denizde yüzme imkanı sunuyor. Adaya dalış turlarıyla gelenler, tarihi kilise kalıntıları ve gizemli tünelleri keşfediyor.

Turunç Pınarı Koyu

Fethiye'nin merkezine yalnızca 8 kilometre mesafede, Şahin Burnu'nun hemen yakınında gizlenmiş olan Turunç Pınarı Koyu, doğa harikası olarak ziyaretçilerini bekliyor. Çevresindeki zengin bitki örtüsüyle dolu koy, ismini burada bulunan meyve ağaçlarından alıyor. Tekneyle kolayca ulaşılabilen bu cennet köşesi, özellikle mayıs - ekim ayları boyunca yoğun ilgi görüyor.

Fethiye Müzesi

Fethiye'nin tarihi zenginliklerini barındıran Fethiye Müzesi, çevredeki antik kentlerden kazılarla elde edilen eserlerle dolup taşıyor. 1962'de hizmete açılan müze, 1987'de şimdiki yerine taşınarak, bahçesiyle birlikte açık hava müzesi olarak birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapmaya başlıyor. M.Ö. 3000 yılından Osmanlı dönemine kadar olan süreci anlatan değerli tarihi eserler, heykeller, mozaikler, sikke koleksiyonları, lahitler, yazıtlar, müzenin düşünülmüş koleksiyonlarında sergileniyor.

Kıdrak Tabiat Parkı

Ölüdeniz beldesine komşu, Fethiye merkeze 25 dakikalık mesafede bulunan Kıdrak Tabiat Parkı, 25 hektarlık yemyeşil bir alana yayılıyor. Kızılçam ağaçlarıyla kaplı yürüyüş ve bisiklet yollarının sıklıkla tercih edildiği park, doğa severlerin ilk duraklarından biri oluyor. Kumburnu Plajı kamp yapma imkanlarıyla da park ziyaretçileri çekiyor.

Kuleli Plajı

Turkuaz denizi ve çam ormanlarıyla çevrili Kuleli Plajı, Fethiye Yarımadası'nın saklı güzelliklerinden biri olarak ziyaretçilerini çekiyor. Hem çakıllı hem de kumlu sahile sahip olan plaj, kristal berraklığındaki sularında balık sürülerini dahi görebileceğiniz deniz keyfi sunuyor. Fethiye merkezden sadece 10 dakikalık yolculukla ulaşılan Kuleli Plajı, hem toplu taşıma araçları hem de tekne turları ile kolayca erişilebiliyor.

Küçük Kargı Tabiat Parkı

Ömer Eşen adıyla da anılan Küçük Kargı Tabiat Parkı, Fethiye'nin Yanıklar bölgesinde, 15 hektarlık alanı kapsayan doğal bir güzellik olarak öne çıkıyor. Doğal sit alanı statüsünde olan ve sığla ağaçlarıyla çevrelenen park, aynı zamanda Kargı Koyu'nun kristal gibi deniziyle de misafirlerini çekiyor.

Kayaköy

Fethiye yakınlarında yer alan Kayaköy, antik kent Karmylassos'un kalıntıları üzerine kurulmuş hayalet kasaba olarak biliniyor. Kurtuluş Savaşı sonrasında Rumlardan kalan terk edilmiş taş evleriyle ünlü olan alanda doğa otellerinden villalara ve tarihi taş evlerde hizmet veren butik oteller de bulunuyor. At safarileri ile doğa yürüyüşleri de buradaki keyifli etkinlikler arasında yer alıyor.

Babadağ

Türkiye'nin ünlü turistik dağlarından biri olan Babadağ, doğa sporları merkezi olarak biliniyor., 1969 metrelik dağ Ölüdeniz ve Fethiye'nin muhteşem manzaralarını sunan yürüyüş parkurlarıyla tanınıyor, yamaç paraşütü merkezleriyle dünya çapında üne sahip oluyor.

Hisarönü

Hisarönü, Ölüdeniz beldesinin turistik ve küçük bir mahallesi olarak biliniyor. Doğa yürüyüşleri için ideal olan bu bölgede çam ormanları arasında butik oteller, otantik çarşılar, canlı barlar sokağı bulunuyor. Aynı zamanda at çiftlikleri, binicilik eğitimleri ile ilgi çekiyor. Doğal güzellikleri ve tarihi dokuyu keşfetmek için Hisarönü uygun bir tercih oluyor.

Anne ayı ve yavruları karda dolaşırken görüntülendi Anne ayı ve yavruları karda dolaşırken görüntülendi

Uğur Mumcu Parkı

Uğur Mumcu Parkı, Türkiye'nin önemli gazeteci ve yazarlarından Uğur Mumcu'ya adanmış, deniz kenarında geniş yeşil alana sahip, yerel halk turistler tarafından deniz kokusu eşliğinde yürüyüş veya spor yapmak için sıkça ziyaret ediliyor. Balerin heykelleri ve kesilmiş çimlerden yapılmış flamingo ve yunus figürleri de parkta harika manzara oluşturuyor.

Water World Aquapark

Ölüdeniz'in İncirlik Caddesi üstünde konumlanan Water World Aquapark, 9 farklı su kaydırağıyla her yaş grubundan ziyaretçinin favori mekanlarından biri. Su parkı dinlenme havuzu, çocuk oyun havuzları, dalga havuzu, çocuk kulübü ve restoranlarla hizmet verirken bazı kutlama organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. Ölüdeniz'den Fethiye'den kolayca ulaşılabilen Water World Aquapark, farklı büyüklükteki kaydıraklarıyla eğlenceli bir gün geçirmek için ideal seçenek olarak biliniyor.