İstanbul’un Fatih ilçesi Ayvansaray Mahallesi Ebe Sokak’ta meydana gelen doğalgaz patlamasının etkisiyle bitişik nizamda bulunan iki bina çökerken, patlamanın şiddeti çevredeki yapılara da zarar verdi.
Çökme sonucu olay yerine polis, sağlık, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edilirken, göçük altında kalan 11 kişiden 9’u ekiplerin çalışmalarıyla kurtarıldı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, enkaz altında kalan 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Demir parçaları evlere saplandı
Patlamanın etkisiyle kopan demir parçaları çevredeki evlerin camlarına isabet etti. Parçalardan biri bir evin çocuk odasının penceresinden içeri girerken, diğer bir demir parçası ise başka bir evin camına saplandı. Olayda şans eseri kimsenin yaralanmadığı öğrenildi.
“Camlar paramparça oldu”
Olay anına tanıklık eden Şahan Yağcılar, patlamanın şiddetini anlatarak, “Doğalgaz patlaması oldu. Demir parçası camdan içeri girdi. Karşı binaya da isabet etti. Allah’tan odada çocuklar yokmuş. Camlar paramparça oldu, çok korktuk” dedi.
Çalışmalar sürüyor
Ekiplerin enkaz altındaki vatandaşlara ulaşmak için yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları devam ederken, patlamanın kesin nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.




