2023'ün son günlerinde yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi, şimdi de gözleri emekli maaşlarındaki zam oranına çevirdi. Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarındaki beklenti ve tahminlere dair konuştu.

Fatih Portakal: Emekli zammı beklentisi ve tahmini

Portakal, daha önce asgari ücret tahminini isabetli bir şekilde yapmış olmanın ardından bu kez emekli maaşlarına odaklandı. Açıklamasında, "Asgari ücreti 1 ay önceden bildirmiştim. İsabetli bir öngörüde bulunmuşum. Ve bir emekli olarak dün gece, 'Bize ne zam yapılır?' diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal: Emekli zammı beklentisi ve tahmini

Emekli maaşlarına ilişkin tahminlerini paylaşan Portakal, "Yüzde 52-53 aralığında oran veriyorum. O da en düşük emekli maaşı 11 bin 200 veya 11 bin 400 arasında değişecek. Yüksek alanlara aynı olamayacak. Ben mesela maaşımı söyleyim, yüksek alıyorum; 24 bin lira. Bana yüzde 52-53 yapılmayabilir. Ama yüzde 38'in altında olmayacak. Düşük olanı yukarı çekecekler ama yüksek alanlara kademeli olabilir" şeklinde konuştu.

Fatih Portakal: Emekli zammı beklentisi ve tahmini

Açıklamasında, "Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce @szctelevizyonu na haberde benden duyacak. İşinizi yine bozacağım" ifadesine yer veren Portakal, emekli maaşlarındaki zam beklentisini ve tahminini paylaşarak milyonlarca emeklinin merakını bir nebze olsun giderdi.

Fatih Portakal: Emekli zammı beklentisi ve tahmini

Editör: İHSAN KURAN