Eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, cezaevinden tahliye olduktan sonra tesislerde coşkulu bir karşılama ile karşılandı. Koca, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunması nedeniyle tutuklu olarak yargılanmış ve avukatların itirazı sonucunda 15 gün sonra tahliye edilmişti. Taraftarlar, Koca'nın tahliye olması üzerine Tandoğan Tesisleri'nde coşkulu bir kutlama düzenledi.

Faruk Koca: Bu eylemi yapacak belki en son insanım

Koca, taraftarlara teşekkür ederek, yaşanan olay için mahcup ve üzgün olduğunu belirtti. Dünya gündemi ve Türkiye'deki şehitlerin konusunun öncelikli olması gerektiğini ifade eden Koca, zulmün devam ettiği bir dönemde gündemi kişisel bir meseleyle meşgul etmekten dolayı özür diledi. Adaletin sporun temel ilkesi olduğunu vurgulayan Koca, sporseverlerin adalet beklediğini ve bu beklentinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Koca, yaptığı eylemi savunmadığını ve bu tür bir davranışın kendisinden beklenmeyen bir tutum olduğunu dile getirdi. Haksızlıklara karşı tepki göstermenin insanlık ve adaletle bağdaşan bir davranış olduğunu ifade etti. Ayrıca, yaşanan olay sonrasında kahramanlık figürü olarak ortaya çıkmak istemediğini ve kahramanların dünya genelindeki mazlum insanlar olduğunu vurguladı.

Cezaevindeyken destek veren kulüplere teşekkür eden Koca, Türkiye'deki ve dünyadaki destekleri için kulüp başkanlarına, futbolseverlere, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'a ve diğer kulüp başkanlarına teşekkür etti. Ayrıca, cezaevinde mesaj gönderen kulüplerin taraftarlarına ve avukatlar tarafından gönderilen temsilcilere de teşekkür etti.

Editör: İHSAN KURAN