Bir araştırmacı, yazar, gazeteci ve daha fazlası... İşte Fahrettin Bozdağ hakkında merak edilenler.

fahrettin bozdag (1)-1

İnegöl'den Türk Edebiyatına Uzanan Bir Hayat

İnegöl'de Başlayan Eğitim Hayatı

fahrettin bozdag (3)

1958 yılında İnegöl'de doğan Fahrettin Bozdağ, ilkokul eğitimini burada aldı. Ortaokul ve lise eğitimini ise Bursa Erkek Lisesi'nde tamamladı. Eğitim hayatının ardından Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuyarak edebiyatla ilk adımlarını attı.

fahrettin bozdag (4)

Mesleki Kariyeri ve Gazetecilik Serüveni

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu gibi önemli kurumlarda görev yapan Bozdağ, gazetecilik kariyerine İnegöl Altıeylül Gazetesinde adım attı. Ardından Erzurum'da Yurt Ajans Doğu Anadolu Bölgesi Temsilciliği ile gazetecilik hayatına devam etti.

fahrettin bozdag (6)

Çocuk Edebiyatına Katkıları

“Çocuk Edebiyatı" ile ilgili araştırma makaleleri, şiir, hikaye ve masallarıyla tanınan Fahrettin Bozdağ, Türkiye Yazarlar Birliği Kültür ve Sanat Yıllığı'nda da 1999, 2000, 2001 yıllıklarının Çocuk Edebiyatı Bölümünü hazırlayarak önemli bir katkıda bulunmuştur.

fahrettin bozdag

Yayınlanmış çocuk kitapları arasında "A, B'den Önce Gelir", "Şimdi Kime Teşekkür Edeyim", "Kırmızı Havucu Kim Yiyecek", "Ali Dayının Çiftliği" gibi eserler bulunmaktadır.

ARŞİVDEN HABER: İnegöl Ak Parti'den İlaç kampanyasına destek ARŞİVDEN HABER: İnegöl Ak Parti'den İlaç kampanyasına destek

fahrettin bozdag (5)

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki Roller

Çocuk Araştırmaları Derneği'nin Kurucusu ve Genel Başkanı olan Bozdağ, aynı zamanda Çocuk Edebiyatçıları Birliği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

fahrettin bozdag (2)

Çocuk edebiyatı yazarı, Çocuk Araştırmaları Derneği kurucusu Fahrettin Bozdağ, 59 yaşında vefat etti

Çocuk edebiyatı yazarı, Çocuk Araştırmaları Derneği kurucusu Fahrettin Bozdağ Ankara'da tedavi edildiği hastahanede 09.11.2017 akşamı vefat etti.

Bozdağ'ın cenazesi Cumartesi ( 11.11.2017) öğlen namazını müteakip Ankara Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

fahrettin bozdag (7)

https://teis.yesevi.edu.tr/madde-detay/fahreddin-bozdag

Editör: AYHAN BAYRAKTAR