Ticaret Bakanlığı tarafından, Facebook da bundan sonra ilanlarına kimlik doğrulama şartı geliyor. İlanlar entegrasyon sağlanana kadar yayımlanmayacak.

Facebook ilanlarına kimlik doğrulama şartı geliyor

Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu

Facebook ilanlarına "kimlik doğrulama" şartı geliyor

Facebook ilanlarına kimlik doğrulama şartı geliyor

Ticaret Bakanlığı, Facebook'ta kimlik doğrulama yapılmadan hiç bir ilan verilemeyeceğini, doğrulama yapıldıktan sonra entegrasyon sağlanana kadar yeni ilan yayımlanmayacağını duyurdu.

Facebook ilanlarına kimlik doğrulama şartı geliyor

Ticaret Bakanlığı'nın ilan sitelerine dair 31 Ağustos tarinde yapmış olduğu yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, bundan sonra Facebook'da kimlik doğrulama ile ilan verilebilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık tarafından 31 Ağustos tarihinde yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulaması yükümlülüğü şartı getirildiği, bahse konu düzenlemelerin 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, Bakanlık bünyesinde kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden ilan platformları tarafından üyelik öncesinde ya da ilk ilan girişinde kimlik doğrulaması yapılmasına imkan sağlandığı aktarıldı.

VAR OLAN İLANLAR YAYINDAN KALDIRILIYOR

Yapılan açıklamada, "Ayrıca, ilan platformları arasında ortaya çıkabilecek haksız rekabetin önlenmesini teminen, EİDS'e entegrasyon sağlayıncaya kadar Facebook-Marketplace uygulaması üzerinden yeni taşıt ve emlak ilanı yayımlanması durdurulmuş olup halihazırda yayımda olan ilanların kaldırılmasına başlanmıştır."

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57