Kira Anlaşmazlığı Arabuluculuk Masasında "Kademeli Artış" Şartıyla Son Buldu

Ev sahibi M.D. ve kiracı Atilla Figen arasında başlayan anlaşmazlık, mülkiyetin bulunduğu bölgedeki ortalama kira bedellerinin 8-9 bin lira arasında değişmesiyle patlak vermişti. Ev sahibi, kiracısından aylık 1750 lira olan kira bedelini artırmasını talep etti.

Kahvenin Yeni Fiyatı Şoke Etti! Türk Kahvesine Rekor Zam Kahvenin Yeni Fiyatı Şoke Etti! Türk Kahvesine Rekor Zam

Arabuluculuk Masasında Uzlaşma Sağlandı

"Tarafların Birbirini Anlaması Önemli"

Avukat ve arabulucu İrfan Medet Akpınar, eylül ayından itibaren kiracı ve kiraya veren ilişkilerinden kaynaklanan hukuki ihtilafların önce arabuluculuktan geçtiğini söyledi. Akpınar, "Ev sahibi, uzun yıllar kiracısı olması sebebiyle ve kiracımızın özel durumlarını da dikkate alarak çok ciddi katkı sundu. Kiracımız da kendi şartlarını zorlayarak kiraya verenin kendisine sunmuş olduğu bu imkanları ve iyi niyeti boşa çıkarmamak adına çok yoğun çaba sarf etti. Sonuçta kademeli bir artış konusunda anlaşma sağlandı. Kira bedelinin önce 3, sonra 5 bin liraya yükseltilmesi ve son aşamada TÜFE oranında zam uygulanması söz konusu oldu. Oldukça emek sarf ettik ama netice güzeldi. İki taraf da dostane şekilde el sıkışarak masadan kalktı."

konut ev

Kiracı Figen: "Kimse Kavgayı Sevmez"

Kiracı Atilla Figen, bugüne kadar kiralarını düzenli yatırdığını ve ev sahibiyle hiç sorun yaşamadığını dile getirdi. Emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını ifade eden Figen, "Kimse kavgayı sevmez. Benim şanslı olduğum taraf ev sahibimin anlayışlı bir insan olması. Ben de şeker hastası olmasam daha da iyi olacak. Arabulucu devreye girdiğinde durum daha değişik oluyor. İki taraf da elinden gelen gayreti gösteriyor." diye konuştu.

Kiracının Avukatı Yıldırım: "Çözüme Ulaşabilirler"

Kiracının avukatı Ceyhun Yıldırım, arabuluculuğun yeni bir kavram olmadığını ancak kira anlaşmazlıklarında yeni uygulandığına işaret etti. Yıldırım, tarafların görüşmelere uzlaşabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak katılması durumunda çözüme ulaşabileceklerini söyledi.

AA-20230915-32154302-32154301-TURKIYEDE_AGUSTOSTA_122_BIN_91_KONUT_SATILDI

Ev Sahibinin Avukatı Tekinay: "Mutlu Sona Ulaştık"

Ev sahibinin avukatı Haydar Tekinay ise 7 yıllık kiracı ve kiraya veren ilişkisinin arabuluculuk sayesinde devam edeceğini belirterek, "Taraflar birbirlerinin ekonomik durumlarını biliyordu ve uygun bir artış yapıldı. Mutlu sona ulaştık." ifadelerini kullandı.

Bu örnek, kiracı ve ev sahibi arasında çıkan anlaşmazlığın arabuluculukla çözülmesiyle sona eren bir hikayeyi anlatıyor. Tarafların uzlaşma sağlamaları ve kademeli kira artışı konusunda anlaşmaları, arabuluculuğun ne kadar önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor. Kiracı ve ev sahibi, bu süreçte gösterdikleri anlayış ve işbirliği ile sorunu çözmeyi başardılar.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR