Eskişehir'de bir camiye bırakılan hamster, cemaatin ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Peki, camilere bırakılan hamsterın hikayesi nedir?

cami kopek (1)

Stres Seviyesi Testi: Hayatın Tempolu Yokuşlarında Dengede Kalmak Stres Seviyesi Testi: Hayatın Tempolu Yokuşlarında Dengede Kalmak

Cami Şadırvanında "Hamster" Sürprizi

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Çankaya Mahallesi'nde bulunan Müftü Nizameddin Şahin Camii'ne gece saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından hamster bırakıldı. Sabah namazına gelen cemaat, şadırvanda kafes içerisinde bulunan hamsterı fare zannederek büyük bir şaşkınlık yaşadı. Cemaat olayı hemen ilgili mercilere bildirdi fakat bir sonuç alınamadı. Hamsterın yanında bırakılan yemi gören cemaat, hayvanın bakımını üstlenmek zorunda kaldı.

cami kopek (3)

Camiye Bırakılan Diğer Evcil Hayvanlar

Bu olay, ilki değil. Aynı camiye bir ay önce de iki yavru köpek bırakılmış. Ancak köpekler bir süre sonra hayatını kaybetmiş. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için cemaat ve vatandaşlar, evcil hayvan sahiplenme konusunda daha bilinçli olunması gerektiğini belirtiyor.

cami kopek (6)

Vatandaşların Tepkisi

Bizim bu camilere artık kedi köpek her şeyi bırakıp gidiyorlar. Eskiden bebek bırakıyorlardı, artık evcil hayvan bırakıyorlar. Bir canın bu kadar ucuz olmaması lazım, bu hayvanları alıyorlar ondan sonra getirip camiye bırakıyorlar. Allah aşkına camiye fare bırakılır mı ya soruyorum size.

cami kopek (7)

Cemaatten Osman Asi ise evcil hayvanlara bakarken bıkan vatandaşların bu hayvanları camiye ya da sokağa bırakmasının kabul edilemez bir davranış olduğunu ifade ediyor.

Bu hayvanlara çip takılmalı ve kimin olduğu belli olmalı. Eğer buna bakamayacaklarsa da aldıkları yere geri götürsünler ya da birilerine sahiplendiresinler.

cami kopek (8)

Toplumun bu konuda daha bilinçli olması ve evcil hayvan sahiplenirken sorumluluklarını bilerek hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR