Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'da düzenlenen hac temaslarda yaptığı açıklamada, İslam ülkelerinin nüfuslarına göre güncellenmesini talep ettikleri hac kontenjanının artırılması, özellikle de Türkiye'nin kontenjanının yükseltilmesi için çabalarının sonuç verdiğini belirtti. Erbaş, 2024 Yılı Hac Organizasyonu'na ilişkin yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade etti.

Netanyahu: Kuzeyde güvenliği sağlamak için Hizbullah ile savaş dahil her şeye hazırız

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Başkan Erbaş, Mekke'de gerçekleşen açıklamada geçen yılın hac organizasyonunu değerlendirdiklerini ve 2024 Yılı Hac Organizasyonu hazırlıkları üzerine müzakereler yaptıklarını belirtti. Erbaş, hac organizasyonunun başarılı olabilmesi için koordinasyonun önemine vurgu yaparak, hac kotasının güncellenmesi talebini ilettiklerini ve özellikle Türkiye'nin 83,430 olarak belirlenen kontenjanının artırılması için girişimde bulunduklarını ifade etti.

2024 haccına kesin kayıt hakkı elde edenlerin işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Erbaş, ayrıca hac yolculuğunu bir eğitim ve irşat fırsatı olarak gördüklerini belirterek, görev alacak personelin belirlendiğini ve eğitimlerin başlayacağını açıkladı. Hacı adaylarına sağlık hizmeti sunacak personel ve destek görevlilerinin tespit edilme sürecinin de devam ettiğini belirten Erbaş, hacı adaylarına yönelik eğitimlere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu eğitimlerin ibadetin tüm boyutlarıyla öğrenilmesini, anlaşılmasını ve hissedilmesini sağlayacağını söyledi. Erbaş, eğitimlerin yüz yüze gerçekleştirileceğini ve çevrim içi toplantılarla destekleneceğini ifade etti.

Editör: İHSAN KURAN