Bursa Büyükşehir Belediyesi, saat 08.00 itibarıyla 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde ortopedik engelli ve yatağa bağımlı hastaların vatandaşlık görevlerini yerine getirebilmeleri için tüm imkanlarını seferber etti. Seçimlerde tekerlekli sandalye ve akülü sandalye kullanan ortopedik engelli vatandaşlar ile yatalak ve yarı yatalak hastalara ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı. Belinde rahatsızlık bulunan ve yürümekte güçlük çeken 85 yaşındaki Rahmi

Altıkardeş, ihbar hattından belediye ekiplerine ulaştı. Kolları sıvayan belediye görevlileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yapılan plan çerçevesinde toplanma merkezinden çıkarak birçok rahatlığı olan hastaya uğrarken, Osmangazi ilçesinde ikamet eden Altıkardeş’i de unutmadı. Gülbahçe Mahallesi 9. Çeşme Sokak’ta oturan Altıkardeş, belediye görevlilerince evden alınıp hasta nakil ambulansı ile oy kullanacağı okula götürüldü. Vatandaşlara sandığa kadar eşlik eden ekipler, oy kullanmak için girilen kabinin dışında bekledi. Oyunu kullanan Altıkardeş, vatandaşlık görevini tamamladıktan sonra tekrar ambulansla evine götürüldü.

Bursa’da oy kullanmaya engel yok Bursa’da oy kullanmaya engel yok

Kentte 650 ortopedik engelli ve yatağa bağımlı hastanın 70 hasta nakil ambulansı ile oy kullanacakları okullara taşınacağı öğrenildi.

Kaynak: iha