Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), depolama yatırımları ve lisanssız elektrik üretimi konusunda yükümlülüklerini ihlal eden AKEDAŞ ve UEDAŞ'a ağır cezalar uyguladı. Bu hamle, enerji sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Altın Fiyatları hafta sonu düştü: Gram ve Çeyrek Altın ne kadar? Altın Fiyatları hafta sonu düştü: Gram ve Çeyrek Altın ne kadar?

Türkiye'nin enerji sektöründe yenilenebilir kaynaklara yönelik yatırımları hız kesmeden devam ediyor. EPDK, 30 bin 688 MWe gücünde 613 adet projeye önlisans vererek, depolamalı RES/GES yatırımlarını teşvik ediyor.

Lisanssız elektrik üretimi, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarından maksimum düzeyde faydalanmasını sağlayarak öztüketim imkanı sunuyor. Bu bağlamda, TEİAŞ kapasite tahsisleri ve dağıtım şirketlerinden alınan bağlantı görüşleri ile yatırımların önü açılıyor.

Bursa'nın 10 Ilçesine Uedaştan Uyarı Birçok Mahlede Elektrikler Kesilecek

Mevzuata aykırı davrananlara ağır cezalar var

EPDK, AKEDAŞ ve UEDAŞ'ın önlisans ve lisanssız elektrik üretimi süreçlerinde mevzuata aykırı davrandığını belirleyerek, bu şirketlere toplamda 191 milyon TL tutarında ceza uyguladı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Türkiye'nin enerjisi için hayati önem taşıyan depolama yatırımları ve lisanssız elektrik üretimi konusunda üzerimize düşeni yerine getirirken, dağıtım şirketlerinin de sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor." dedi.
Genç Gazete O Mahallelerde Elektrikler Kesilecek! İnegöl'de Hafta Sonu 8 Mahallede Elektrik Kesintisi

Yılmaz, bu cezanın enerji sektöründeki diğer şirketlere de önemli bir ders olması gerektiğinin altını çizdi ve Türkiye'nin enerji alanındaki yükselişini engelleyen her türlü eylemin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK