Yapay zeka, teknolojik gelişmelerle birlikte gelişen ve oldukça şaşırtan yeni bir üründür. Yapay zeka ortamının ilk doğduğu andan itibaren gelişmelerin sürekli olarak devam etmesi kullanıcıların da ilgisini çekmektedir. Özellikle günümüzde herkesin ihtiyacına yönelik geliştirilen ve farklı amaçlarla kullanılabilen bu modeller, etkin

kullanım ile başarılı sonuçların ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır. Günümüzde hemen hemen her kullanıcının bir kez de olsun kullandığı ve fayda sağladığı bu modellerin işlevlerine bakmak ve öyle hareket etmek de oldukça önemlidir.


Teknoloji devlerinin öne çıkan ürünlerinden olan yapay zeka modelleri, giriş yapmak isteyen, başarılı olmak isteyen kullanıcılar için oldukça önemlidir.  Sürekli olarak değişen bu alanda öne çıkan bazı şirketler vardır. Bunlara bakılması gerekirse:

OpenAI

iPhone 17 Slim: Apple'ın Yeni Tasarım Harikası Yakında Piyasada! iPhone 17 Slim: Apple'ın Yeni Tasarım Harikası Yakında Piyasada!

GPT-3, 3.5 ve 4 şeklinde farklı versiyonları bulunan bu yapay zeka modeli, en sık kullanılanlar arasındadır. Bu yapay zeka kullanımları multimodal LLM kullanarak kullanım kolaylığının  sağlanmasında önemli bir yere  sahiptir.


Diğer bir modeli ise, Codex olarak adlandırılmaktadır. Özellikle doğal dil komutlarıyla çalışan bu modelde kod tamamlama ya da daha iyi bir özellik olan kod üretimi seçenekleri de mevcuttur. Aynı şekilde GitHub Copilot için bu kullanım temel model olarak ortaya çıkmaktadır. 
Dall-E OpenAI tarafından geliştirilen ve yazılı komutların görsel komutlara dönüşmesini sağlayan bir yapay zekadır. Böylelikle söylenenlerin görsele dönüşmesi mümkündür.

Google
Google tarafından da yapay zeka anlamında ciddi gelişmeler yapılmaktadır. Özellikle LaMDA gibi modeller, konuşmaya dayalı bir kullanımı desteklemektedir.
PaLM, çok dilli içerik üretimi ile kodlama gibi çeşitli alanlarda destek veren yapay zeka modelleri arasında yer almaktadır. Bu modelin son versiyonu olan PaLM 2 Google Bard sürümünün temellerini ortaya çıkarmaktadır.
Alphacode, doğal girdilerle kodlama gibi işlemlerin yapılmasına destek veren diğer alanlardandır.

Meta
LLaMA Küçük kapsamlı fakat geniş dil seçeneğine sahip olan yapay zeka modelleri arasındadır. 
Bu modeller, sürekli güncellenmekte ve kullanıcıların ihtiyacına göre yenilenmektedir. Kullanıcı ihtiyacı ne kadar artıyorsa, üretim de o şekilde artar ve gelişir. Yapay zeka üretimler de böylece zenginleşmiş olur.
 

Editör: Fırat Çelik