Osmanlı padişahı I. Ahmed tarafından mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya, Ayasofya'nın karşısına yaptırılan Sultanahmet Camisi kapsamlı bir restorasyondan geçiriliyor. Mavi ağırlıklı cini işlemeleri nedeniyle yabancı turistlerin "Blue Mosque" olarak adlandırdığı Sultanahmet Camisinin restorasyon masraflarını İnegöllü işadamı Mehmet Yıldız karşılıyor.

Osmanlı mimarlığının ilk ve tek 6 minareli camisi olma özelliği taşıyan Sultanahmet camisinin restorasyon çalışmaları aslına uygun bir şekilde yapılıyor. Restorasyon kapsamında; Sultanahmet Camisi üst örtüsü, Revaklı avlusu, minareler, Sübyan mektebi, avlu duvarları, sebil ve avlu altı dükkanları ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı? Dil ucuyla yemeğin tadına bakılabilir mi? Yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı? Dil ucuyla yemeğin tadına bakılabilir mi?

Çalışmaların geldiği son durum havadan görüntülendi. Camide en belirgin değişiklik bir minaresi ve ana kubbe aleminin yenilenmeye başlanması oldu. 43 metre yükseklikte bulunan ana kubbe üzerinde çıkan işçiler alemin yeni parçalarını vinç yardımı ile yerleştiriyor.

Restorasyon çalışmaları kapsamında caminin bir minaresi yenilenmek üzere sökülüyor. Osmanlı mimarisinin en heybetli camilerinden olan, 400 yıllık Sultanahmet Camii, 3 yıl önce tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışmasına başlatılmıştı. Tarihi Yarımada üzerinde tüm heybetiyle duran Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmalarında ibadetin ve turistik ziyaretler aksatılmıyor.