Ramazan ayının gelmesiyle beraber milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyesine çevrildi. 

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün Ramazan ve Kurban bayramları öncesi verilecek emekli ikramiyesi için bugün saat 12.00'de bir görüşme gerçekleştirdi.

5 BİN 500 TL EMEKLİ MAAŞ YETERSİZ KALDI

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şunları kaydetti: "Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumluluğu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik. '5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığını gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükselteceğimiz alternatif modellerimiz var. Ayrıca bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.”