İnegöl’ün eğitim alanında parlayan yıldızı, kendisiyle yarışan okul İSTAŞ KENTAŞ Ortaokulu, geleneksel eğitim anlayışının ötesine geçerek, vizyoner liderlik yönetimi, kaliteli öğretmen kadrosu, akademik başarıları, sportif zaferleri ve uluslararası projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor.

istas kentas okul egitim (16)

Peki, bu başarı yolculuğunun sırrı nedir? İşte, yenilikçi eğitim anlayışı ve toplumsal değerlere verdiği önemle dikkat çeken okulun hikayesi.

İşte okulun vizyon ve misyonu:

Vizyon: Eğitimin merkezine insanı alan, yetiştirdiği öğrencilerin nitelikli insan olmalarını sağlayan, önce İnegöl´ de sonra Türkiye´de insan merkezli eğitim yapan en başarılı kurum olmaktır.

Misyon: Okulumuzun değerleri doğrultusunda her zaman “önce insan” yaklaşımıyla adil, etkin, üretken, çağdaş, yenilikçi, paylaşımcı, iletişime açık, insana değer veren bir yapı içinde hareket etmektir.

istas kentas okul egitim (1)

Yenilikçi Eğitim Yaklaşımının Mucizesi

Eğitimde Kalitenin Adı: Akademik ve Sosyal Başarılar

Uzun yıllar  İnegöl İtfaiyesi arkasında bulunan eski binada hizmet verdikten sonra Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız tarafından  yaptırılan yeni binasında 2010 yılından beri eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

istas kentas okul egitim (12)

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret

Yaklaşık 1100 öğrencisiyle İnegöl’ün en başarılı eğitim kurumlarından biri olan İSTAŞ KENTAŞ Ortaokulu, akademik alandaki üstün başarılarıyla göz dolduruyor.

istas kentas okul egitim (4)

Türkiye Derecesi

Okul müdürü Semih Evren öğrencilerinin başarılarını gururla paylaşıyor: "Okulumuzun bir öğrencisinin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında LGS’de TÜRKİYE 1., ve birer yanlışı olan 2 öğrencisi de TÜRKİYE 2. Liği ünvanını alarak İnegöl’ün eğitimdeki başarı çıtasının artmasına destek olmuştur."

istas kentas okul egitim (6)

Özellikle LGS’de Türkiye dereceleri elde eden öğrencileriyle adından sıkça söz ettiren okul, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerde de öğrencilerine geniş imkanlar sunuyor.

istas kentas okul egitim (19)

Spor ve Kültürde Zirveye Oynayan Bir Okul

Sadece akademik alanda değil, sportif faaliyetlerde de iddialı olan İSTAŞ KENTAŞ, öğrencilerinin taekwondo gibi spor dallarında Türkiye dereceleri elde etmelerini sağlıyor.

istas kentas okul egitim (9)

En son okulun 2 öğrencisi geçtiğimiz yıl Teakwondada kilolarında Türkiye 1.si ve  3. oldu.

istas kentas okul egitim (13)

Okulun bu alandaki başarıları, öğrencilerin kişisel gelişimlerine de önemli katkılar sunuyor.

““Bizim için değerlisiniz” sloganıyla öğrenci ve ziyaretçilerini karşılayan okulumuz tüm paydaşlarına önem ve değer vermektedir. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak önceliğimiz. Hiçbir zaman akademik başarı önceliğimiz olmadı. Vatanına, milletine, bayrağına, dinine, kitabına, topluma,şehrine, sokağına, okuluna, ailesine değer veren bunlara sahip çıkan yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek önceliğimiz olmuştur. Biliyoruz ki doğru insan , düzgün insan yetiştirirsek o çocuğun hayatı da doğru ve düzgün olur dolayısıyla yaptığı işler, yaşadığı çevre, arkadaşları yani her şeyi. Ömrümüz yettiğince gücümüz olduğunca tüm öğretmenlerimizle beraber bunu yapmaya çalışıyoruz.
istas kentas okul egitim (15)
Klasik biz bir aile anlayışının dışına çıkmak istiyoruz ve biz bir kurum olmak istiyoruz. Biliyoruz ki aile de bazen bazı şeyler görünmez, üzeri örtülür, idare edilir. Ama kurum olursak her şey daha net daha açık ve daha uygulanabilir olacaktır. Öğrencimizle , öğretmenimizle, velilerimizle ve dış paydaşlarımızla bir olup hep beraber başarma arzusu içerisindeyiz.”  M.Semih Evren, Okul Müdürü

istas kentas okul egitim (7)

Güvenli Okul

istas kentas okul egitim (3)

2017 yılında velilerinin desteğiyle kurulmuş olan turnikeli geçiş sistemi ile son derece güvenli hale gelen  okul emsallerine örnek teşkil eder olmuştur.

istas kentas okul egitim (2)

Uluslararası Projelerde İSTAŞ KENTAŞ Farkı

istas kentas okul egitim (20)

ISTAŞ KENTAŞ Ortaokulu, uluslararası eğitim platformlarında da aktif bir rol üstleniyor. E-twinning projeleri, Ulusal ve Uluslararası Kalite Etiketleri ile dikkat çeken okul, Erasmus+ projeleri kapsamında yürütülen faaliyetlerle de global bir vizyona sahip olduğunu kanıtlıyor.

istas kentas okul egitim (18)

istas kentas okul egitim (22)

Okul Müdürü Semih Evren, Avrupa Birliği projeleri hakkında: "2021 yılında Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ KA210 proje faaliyetleri kapsamında  Türkiye. Litvanya, İtalya ve Yunanistan’ın olduğu projede  yer almış ülkemizi layıkıyla temsil etmiştir.

istas kentas okul egitim (10)

istas kentas okul egitim (8)

Projenin son ayağında Kasım ayı içerisinde yurt dışından gelecek olan misafirlerini ağırlayacak okulumuz ilçemizin tüm güzelliklerini onlara tanıtacak ve turizm elçiliği görevini üstlenecektir."

"202 yılında ise Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ projelerinki konsorsiyuma dahil olmuş ve okul müdürü ve 2 öğretmen ile Hollanda Rotterdam’da bulunan bir okula 1 hafta süre ile ziyarette bulunulmuş, bilgi ve kültür alışverişinde bulunulmuştur." dedi.

istas kentas okul egitim (11)

Eğitimin merkezine insanı alan ve her öğrencinin bireysel gelişimine odaklanan İSTAŞ KENTAŞ Ortaokulu, modern eğitim anlayışı ve toplumsal değerlere verdiği önemle İnegöl’de ve Türkiye’de eğitim alanında öncü bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

istas kentas okul egitim (23)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR