Nijerya'dan Avrupa'ya kaçma hayaliyle Atlantik Okyanusu'nu geçen bir geminin dümen yelpazesine saklanarak 14 gün boyunca çok tehlikeli bir yolculuk yapan sığınmacılar Brezilya federal polisi tarafından kurtarıldı.

Dümen yelpazesinde korkunç umut yolculuğu! 14 gün boyunca okyanusu böyle aştılar

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Nijerya'dan Avrupa hayaliyle gizlice Atlantik Okyanusu'nu geçen bir geminin dümen yelpazesine saklanan 4 Nijeryalı sığınmacı 14 gün boyunca korku dolu bir yolculuk gerçekleştirdiler. Geminin arkasında açık bir kısımda bulunan dümen yelpazesinde 5 bin 600 kilometre yol giden 4 kişinin 10. günde yiyeceği, içeceği bitti. Nijeryalılar, yalnızca birkaç metre aşağılarında bulunan deniz suyunu içerek hayatta kaldılar.

Geminin Avrupa'ya gittiğini düşünen sığınmacılar, Atlantik'in diğer ucundaki Brezilya'ya vardıklarını öğrendiler. Brezilya polisi, kendilerini Vitória limanında kurtardıktan sonra sığınmacılardan ikisi kendi talepleriyle Nijerya'ya döndü, ikisi de Brezilya'ya sığınma başvurusunda bulundu. 

The Guardian'ın haberine göre, sığınmacılar başvurularında, ülkelerindeki ekonomik zorluklar, siyasi istikrarsızlık ve yüksek suç oranının kendilerini ülkelerini terk etmeye zorladığını belirtti. 

Dümen yelpazesinde korkunç umut yolculuğu! 14 gün boyunca okyanusu böyle aştılar

''KORKUNÇ BİR TECRÜBE''

Sığınma başvurusunda bulunan 38 yaşındaki Thankgod Opemipo Matthew Yeye, gemide yaşadıklarının kendisi için "korkunç bir tecrübe olduğunu" ifade etti. Reuters'ın haberine göre, mevcut olarak São Paulo'da bir kilisenin sığınağında sığınma başvurusunun sonuçlanmasını bekleyen Yeye, şunları söyledi:

"Gemide yaşadıklarımız kolay değildi. Titriyordum, çok korkmuştum. Ama buradayım. Brezilya devletinin bana acıması için dua ediyorum.''

Editör: Fırat Çelik