Terör Örgütlerinin Türkiye'deki Finans Ağı Deşifre Oldu

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, küresel terör örgütü DEAŞ'ın mali yapısını yöneten bazı döviz şirketleri ve dış ticaret firmalarının sahiplerinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli yakalandı. Bu operasyon, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin uzun süreli takibinin ardından gerçekleştirildi.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (7)

Yüklü Miktarda Para ve Değerli Madenler Ele Geçirildi

Baskınlarda, 27 ev ve iş yerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve dokümanlar, silahlar, kripto para soğuk cüzdanları, altın ve gümüşe el konuldu. Aramalarda ayrıca 89 bin 830 lira, 13 bin euro, 17 bin 907 dolar gibi yüklü miktarda nakit para bulundu.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (8)

Şirketlerin Mal Varlıkları Donduruldu

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte fon sağlayan şirketlerin mal varlıkları donduruldu. 'Hawala' yöntemiyle yurt dışına para transfer eden şirketlerin faaliyetleri durduruldu ve iki büyük şirketin tüm mal varlıklarına el konuldu.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (4)

Operasyonun Detayları ve Yakalanan Şüpheliler

Baskınlarda yakalananlar arasında Türk vatandaşlığı elde etmiş Suriye uyruklu iş adamları ve döviz bürosu sahipleri de bulunuyor. Bu şüpheliler, örgüte mali destek sağlamakla suçlanıyor ve sorgulanmak üzere İstanbul TEM Şube’ye götürüldü.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (2)

Vergi İncelemeleri ve Cezalar

İncelemeler sonucunda, vergi usul kanununa aykırı işlemler yapan 3 şirkete 760 bin lira para cezası kesildi. Bu firmaların faaliyetleri detaylı bir şekilde inceleniyor.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (5)

“Bu operasyon, Türkiye’de terör örgütlerinin finansmanını kesmeye yönelik önemli bir adım.”

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (3)

Gözaltılar Devam Ediyor

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Soruşturmanın genişletilmesiyle daha fazla kişiye ulaşılması bekleniyor.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (9)

Kaynak: İHA